CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

     Vineri, 17.12.2021, Ministerul Educației și Cercetării  a organizat premierea  câștigătorilor Concursului Republican „Limba noastră-i o comoară”, ediția      a V-a.

      În acest an și   participanții din raionul Fălești au avut o prestație deosebită la concurs.

      În această ediție  deținători ai Premilui I pe nivelul I (clase primare)  au devenit elevii clasei a III-a din IP Gimnaziul  ,,A.Mateevici,, s. Răuțel, învățător  mentor – Bejenari Ala, omul care prin muncă, perseverență și dedicație  a  pregătit minunații săi discipoli  Grițunic Anatol, Pascari Daria și  Potacevschi Tatiana  pentru  acest Concurs.  

 Felicitări, dragi elevi și stimată doamnă învățătoare, vă dorim multe și frumoase realizări în continuare!  Sunteți  adevărați promotori ai limbii române!!Galerie foto.

  Masa rotundă - ATELIER DE REFLECȚIE privind procesul de facilitare a Cluburilor taților din r.Fălești, desfășurată  29.11.2021, în cadrul Programului „Împreună împotriva stereotipurilor de gen și a violenței pe bază pe gen” .  În cadrul activității a avut loc o discuție comună despre realizările pe care le-am obținut, să trasăm obiectivele pentru anul viitor și să identificăm resursele de care mai avem nevoie pentru a continua activitățile în cadrul Cluburilor taților/tinerilor.

  Direcția Generală Educație și Cultură Fălești apreciază implicarea  facilitatorilor cluburilor taților/viitorilor tați din instituțiile de învățământ școlar și extrașcolar din raion: IP LT ,,Mihai Eminescu” or. Fălești, IP Gimnaziul Făleștii Noi, Centrul de creație și agrement pentru tineri din orașil Fălești,  pentru organizarea eficientă și calitativă a activităților în cadrul cluburilor. Galerie foto.

      La data de 14. 10. 2021,  în cadrul seminarului metodic s-au  întrunit profesorii de Limbă și literatură rusă din școlile raionului cu predare în limba rusă, pentru a studia  și își împărtăși experiența privind învățarea diferențiată în cadrul lecțiilor la disciplină.

  Cuvinte alese, flori parfumate, melodii de suflet au umplut sala palatului raional de cultură  ,,Mihai Volontir”, cu ocazia Zilei Profesionale a lucrătorilor din învățământ. Vicepreședintele raionului, d-ul Tambur Veaceslav,  prezent la eveniment, a venit cu un mesaj de felicitare și a înmânat premii din partea Guvernului Republicii Moldova, Ministerului Educației și Cercetării, Centrului Republican de Asistență Psihopedagogică și diplome de merit din partea Consiliului Raional Fălești. După un mesaj de felicitare care a scos în evidență succesele sistemului educațional din raion, Șeful Direcției Generale Educație și Cultură, Mariana Osadța, a decernat cele mai implicate cadre didactice și manageriale.  De asemeni  au fost menționați de către președinta CR al SEȘ, Silvia Voloșciuc angajații  care au contribuit la  sporirea mișcării și imaginii sindicale. În cadrul evenimentului au fost menționate și cadrele didactice care au împlinit jubileu de 40 și 50 de ani de activitate pedagogică.

   Surprize scenice au fost oferite de către IP LT ,,Mihai Eminescu” orașul Fălești, IP LT ,,Ion Creangă” or.Fălești, Școala de Muzică din or. Fălești,  Palatul raional de cultură  ,,Mihai Volontir” din or. Fălești.

  Direcția Generală Educație și Cultură Fălești aduce mulțumiri tuturor celor implicați în organizarea și desfășurarea sărbătorii. Galerie foto.

   La 21 august 2021, în cadrul DGEC Fălești a activat comisia raională pentru determinarea maturității școlare. Micii pretendenți la statutul de elev au fost evaluați în baza standardelor de dezvoltare a preșcolarilor. Din 19 copiii evaluați, doar un micuț a prezentat rezultate mai slabe, iar ca recomandare a fost îndemnat să frecventeze grupa pregătitoare. Celorlalți 18 pici, dar și mămicilor le-am urat succes la treapta școlară, iar rezultatele așteptate să nu întârzie să apară. Galerie foto.

Ştiinţa este cunoaştere  organizată.

                              Herbert Spencer

  Astăzi, 19 august 2021, s-a  desfășurat, în format  online, ședința  cadrelor didactice de chimie din raion.

 Ședința a fost moderată de către  Parascovia Chiruța,  specialist principal SPEM, împreună cu  formatorii, profesoarele de chimie, Tatiana Micu, IPLT„M. Eminescu”, Fălești  și  Ala Brașoveanu, IP Gimnaziul „D. Gherman”, Risipeni.

,,O limbă te va plasa pe un coridor pentru toată viața ta.

Două limbi îți vor deschide toate ușile întâlnite.”

(Frank Smith)

Șirul reuniunilor metodice raionale continuă.

Astăzi, 17 august 2021, s-au întrunit în ședințe online cadrele didactice la disciplina Limba rusă în școala națională și Limba străină. Reuniunile au fost moderate de către  Aliona Saviuc, șef DMCFPC și Olga Bordian, specialist principal DMCFPC.  

      Astăzi,16 august 2021,  în raionul Fălești, s-a dat startul tradiționalelor reuniuni metodice  ale cadrelor didactice din sistem la disciplinele de studii.

       Primii,  care s-au întrunit  în ședință pentru a face totalurile activității din anul precedent și  a  lua  act de recomandările metodologice  actualizate și  de noutățile în activitatea din anul școlar  ce ne bate la ușă, au fost profesorii de limbă și literatură română din institiuțile cu predare în limbile minorităților naționale și profesorii de limbă și literatură rusă din școlile cu predare în limba rusă.

  La data de 15 august 2021, Centrul Regional de Resurse pentru Tineret a desfășurat concertul interactiv dedicat Zilei Internaționale a Tineretului. Evenimentul face parte din proiectul ,,Laboratorul originalității” implementat de echipa de voluntari ai centrului, susținut financiar de Terre des Hommes Moldova și Fondul Comun al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării Republicii Moldova. La concert au participat tineri talentați din raionul Fălești, au fost pregătite diverse zone: demonstrații sportive, expotârg, ateliere de creație, starturi vesele și tombolă cu premii. La concert ne-au onorat cu prezența o trupă cu tineri amatori din or. Chișinău, care au oferit spre audiție un program divers cu melodii cunoscute iar tinerii au făcut schimb de experiență împreună cu trupa. DGEC Fălești aduce mulțumiri tuturor tinerilor implicați și partenerilor care s-au implicat în organizarea și desfășurarea evenimentului. Galerie foto.

  La data de 15 august 2021, în incinta Centrului de Resurse pentru Tineri, Consiliul raional al Tinerilor Fălești în parteneriat cu Direcția Generală Educație și Cultură a  organizat Forumul Tinerilor cu tema: ,,Provocările cu care se confruntă tinerii și măsurile posibile pentru depășirea acestora”,  în colaborare cu Reţeaua Naţională a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova, susținut de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

Felicitare ZIT

   
Copyright © 2022 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE ȘI CULTURĂ FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGEC FALESTI