CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

Reguli de comportament în timpul sărbătorilor de iarnă pentru elevi

Vacanțele de iarnă sunt cele mai lungi, acesta este sezonul preferat al multor copii de vârstă școlară. Chiar și cei mai stricți profesori nu cer prea multă temă pentru această perioadă, iar copiii au ocazia să se odihnească bine și să meargă pe stradă. Pentru a preveni rănirile și incidentele neplăcute, este important să oferiți instrucțiuni în timp util privind comportamentul de siguranță în timpul iernii. Ei bine, dacă pe lângă instrucțiunile primite la școală, copiii vor primi niște remițiri regulate de la părinții lor la domiciliu. Care sunt cele mai importante reguli de comportament în timpul sărbătorilor de iarnă?

ÎNVĂȚĂMÂNTUL LA DISTANȚĂ ȘI NOILE PROVOCĂRI ALE PĂRINȚILOR.

Cu privire la  desfășurarea orelor informative.

mapa

Copiii în vacanță: 10 reguli de siguranță

În sfârșit vacanța de vară... vacanța plină de soare și distracții la aer liber. Dar, pentru ca vacanța să lase cât mai multe impresii și amintiri plăcute, va trebui să respectăm unele reguli pentru siguranța copiilor:

  1. Nu tot ce arată bine, este comestibil. Vara e cea mai potrivită perioadă pentru a studia împreună cu copii plantele și fructele de pădure. În ajutor vine enciclopedia, internetul și cunoștințele părinților. Dacă aveți grădină, aveți grijă ca să nu crească undeva prin colțuri plante otrăvitoare: copiii pot uita că fructele crinului, de o culoare frumoasă roșie-oranj sau cele negre și roșii ale socului, în nici într-un caz nu trebuie consumate. Cel mai bine este să folosiți regula: nimic necunoscut nu se pune în gură.

Cum sa faceți cititul mai interesant

  exclamareAți mai auzit asta si inainte: cititul cu glas tare este unul dintre cele mai importante activitati pe care le puteti face pentru copilul dumneavoastra. Nu doar ca sedinte zilnice de citit cu glas tare stimuleaza dezvoltarea creierului si ajuta la formarea unei pasiuni ce va dura toata viata pentru citit si invatat, dar este si un mod grozav pentru copii si parinti de a petrece timp impreuna, in special la sfarsitul unei zile obositoare. De aceea cititul cu glas tare este o parte importanta a ritualului de culcare in multe familii.

Importanța cărților și a lecturii în educația copiilorcopp 750x422

  Cititul, împărtășirea poveștilor, discuțiile despre animațiile din cărți, cântatul și, în general, familiarizarea cu universul cărților ajută dezvoltarea timpurie a copilului în numeroase moduri. Cititul îl familiarizează pe copil cu sunetele și cuvintele, promovează dezvoltarea creierului și imaginația, îl învață despre lumea din jurul său, îi dezvoltă vocabularul și, în cele din urmă, cultivă dragostea pentru literatură și îl încurajează să fie curios și să continue să citească mai târziu în copilărie. Descoperă care este importanța includerii cărților în educația timpurie, cum poți promova cititul și ce cărți îi poți citi copilului tău, încă din primele luni de viață.

Avantajele şi dezavantajele internetului!

   

    Internetul oferă omului modern o mulţime de avantaje, care îi uşurează sau îi îmbunătăţesc viaţa, fie îl ajută să economisească timp, bani, fie îi oferă modalităţi de a-şi petrece timpul simţindu-se mai bine (cel puţin pe moment) etc. Din păcate, însă, utilizarea internetului prezintă şi anumite probleme, pericole, pe care este foarte bine ca oricine care accesează internetul să le cunoască, să le conştientizeze, şi să se ferească de ele.

Suntem sclavii internetului?

Suntem sclavii internetuluiNu ai cont pe Facebook, eşti un demodat???  Aşa se zice despre cei care nu-şi fac publică viaţa personală pe reţelele de socializare. Este practic imposibil de imaginat cum ar arăta epoca noastră fără like-uri, shar-uri şi fără sutele de poze încărcate online.

Oferta e irezistibilă: Facebook, Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Likedln, Mylife, aceste sunt doar câteva din siturile de socializare care se întrec în totul fel de oferte pentru a-şi recruta abonaţii. Realitatea demonstrează că le-a reuşit. Doar Facebook-ul a adunat peste 750 milioane de abonaţi din întreaga lume. Şi aşa se face ca mulţi dintre noi, aleg să-şi trăiască viaţa în lumea virtuală. Obişnuim să împărtăşim cu prietenii virtuali, dintre care pe o bună parte nici nu-i  cunoaştem personal, toate evenimentele importate, cât şi cele banale din viaţa noastră şi a vecinilor. ,,Please, help me, I need atetion’’ aşa sună una dintre postările ce mi-a tras atenţia pe Facebook şi aici începe povestea: ce am mâncat, ce am făcut, unde plec, ce privesc, ce ascult, ce simt, ce gândesc, cu cine m-am certat, pe cine iubesc… Şi lista poate continuă la nesfârşit. Căci aşa devenim vedete care îşi ţin la curent fanii cu toate noutăţile de peste noapte. Eh, şi când postările nu ne sunt comentate, mai trimit câte un mesaj cu ,,please, un comment la status” sau ,,un like te rog’’. Se mai întâmpla să şi cerşim când nu vedem receptivitatea prietenilor.

Reguli de igienă cibernetică pe timp de COVID-19.

   
Copyright © 2022 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE ȘI CULTURĂ FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGEC FALESTI