Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
   
October 2017
Mo Tu We Th Fr Sa Su
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
   

http://edu.gov.md

PARLAMENTUL

guvern

ctice.md

 logocons

   

În atenția managerilor instituțiilor de învățământ!

Luni, 30 octombrie 2017, în incinta palatului de cultură ,,Mihai Volontir”, or.Fălești, Teatrul Național ,,Vasile Alecsandri”, or.Bălți, va prezenta două spectacole:

Ora 11.00- ,,Pâinea lui Inche”- preț-25 lei (pentru preșcolari, și clasele primare)

Ora 14.00- ,,Ochiul Babei” –preț - 30 lei (pentru gimnaziu și liceu)

Notă: DGE permite transportarea elevilor la spectacol cu autobuzul școlar din instituție, prin înaintarea unui demers.

Pentru informații suplimentare și procurarea biletelor sunați la tel. 0259 24147, 078111228, Liliana Lungu

ochiul babei     painea lui inghe

revista NOI 2018  revista NOI

IMG 4766a4bfb0b7d2d8f1bcd2b0052358e2 V

„Burse de Excelență pentru profesorii în IT”, ediţia 2017

Proiectul are drept scop susţinerea tinerilor profesori de informatică, care activează în instituţiile rurale din RM, prin oferirea, în bază de concurs, a 25 de granturi a câte 25000 lei, inclusiv a câte un laptop.

Fundaţia Orange Moldova în calitate de partener al programului îşi propune să promoveze angajarea tinerilor profesori de informatică în instituţii de învăţământ rurale din Moldova, unde se înregistrează o lipsă mai acută de cadre didactice, prin stimulare financiară, astfel încât tinerii specialişti să beneficieze de susţinere la treapta iniţială din carieră. 

index1

Ministerul Educaţiei, Culturii si Cercetării în colaborare cu administraţia Centrului de Informaţii Universitare vă aduce la cunoştinţă anunţul despre lansarea Programului „Incluziunea digitală rurală”, ediţia 2017, care este finanţat integral de către Fundaţia Orange Moldova.

index1

Stimati profesori,

În acest an scolar, ADFABER.org este alături de profesorii și elevii români prin diferite evenimente și competiții ce sperăm să crească interesul tinerilor fată de tehnologie și programare!

Începem cu competiția “Învată să programezi cu Alice” pentru gimnaziu și liceu, sponsorizată de Oracle Academy (click aici pentru detalii) iar între 4 si 11 decembrie, va avea loc evenimentul Hour of Code.

De asemenea, a doua editie a competitiei Greenfoot pentru liceeni va debuta în această iarnă iar Competitia Technovation încurajează toate fetele sa realizeze o aplicație de mobil și un business plan începand cu luna octombrie.

Pentru mai multe detalii, accesati posterul atasat aici. Poster Competitie Alice aici.

Vă invităm să le aduceți la cunoștința și elevilor despre aceste competitii. La competitia "Invată sa programezi cu Alice, echipele (1 prof. coordonator si 2 elevi) se pot inscrie pana pana pe 25 octombrie 2017. Proiectul (un joc educational in Alice 3) poate fi trimis pana pe 1 noiembrie 2017. Inscriere liceu aici / inscriere gimnaziu aici.

Centrul de Informații Universitare, cu suportul financiar integral al Fundației Orange Moldova și susținerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al RM anunță lansarea programului "Incluziunea digitală rurală".

Anexat găsiți, Vă rog, demersul către instituție, precum și anunțul programului.

Formular RDI 2017

Vă mulțumesc anticipat pentru suportul Dvs. în acest sens!

                               Burse pentru tinerii dezavantajați!

Centrul de Informaţii Universitare, cu suportul financiar integral al Fundației Orange Moldova și susținerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al RM, anunţă cea de-a șaptea ediție a programului “Burse pentru tinerii dezavanajați”, care are drept scop susţinerea tinerilor din medii social-vulnerabile din Moldova, în vederea facilitării accesului acestora la educaţie în instituţiile de învăţământ profesional tehnic din ţară. Programul susţine tinerii motivaţi să-şi continue studiile, oferindu-le suportul financiar şi informaţional necesar, contribuind astfel la dezvoltarea personală şi profesională a acestora.

Bursele în valoare de până la 12000 MDL fiecare se acordă pentru un singur an de studii şi vor acoperi cheltuielile ce ţin de masă, cazare şi alte necesităţi ale beneficiarilor. Bursele nu se acordă automat pentru anul următor de studii, dar este posibilă reînnoirea acestora, în bază de concurs, în cazul în care elevii bursieri au absolvit cu succes anul precedent de studii şi în cazul în care partenerul proiectului decide finanţarea proiectului pentru următorul an.

Programul de burse FLEX 2018-2019.

Programul este destinat liceenilor și este absolut gratuit. Fiind finanțat în totalitate de Guvernul SUA. Programul este sprijinit de Ministerul Educației din Republica Moldova.
poster 2017 page 001
 
Informația mai detaliată despre program aici.
 

SP nr. 3 page 001

SP nr. 3 page 002

Întreprinderea de Stat „Mold-Didactica” aduce la cunoştinţă  că în prezent dispune de un sortiment larg renovat de materiale didactice necesare la desfăşurarea procesului de instruire în instituţiile de învăţământ din republică. Denumirea materialelor didactice propuse sunt indicate în următorul tabel.

index

   
Copyright © 2017 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI