Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
   
October 2017
Mo Tu We Th Fr Sa Su
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
   

http://edu.gov.md

PARLAMENTUL

guvern

ctice.md

 logocons

   

Stimaţi colegi,

Vă informăm că la IŞE derulează stagiile de formare continuă conform Planului stabilit.
De asemenea, Vă informăm că aşteptăm cadrele didactice să se înscrie la studiile de recalificare/de calificare profesională suplimentară.
În ataşament accesaţi informaţia privind modulul tematic la Evaluarea criterială prin descriptori (ECD). Acest modul se realizează pentru cadrele didactice care nu au parcurs formarea şi pentru managerii şcolar şi managerii responsabilii de învăţământul primar.

index1

Stimaţi manageri, am ataşat

Lista cadrelor didactice participante la Programul de formare a cadrelor didactice în baza Standardelor de competență profesională ale cadrelor didactice din învățământul general.

index

IŞE demarează stagiile de formare profesională a cadrelor didactice şi de conducere, conform planului anexat.

De asemenea, se completează grupele la recalificarea/calificarea profesională suplimentară.
Aşteptăm cadrele didactice şi mangeriale să urmeze formările la Institut.

Stimaţi manageri,

ataşat găsiţi Circulara ME nr. 02/13-2803 din 05.06.17 privind organizarea cursurilor de formare pentru cadrele didactice.

Ministerul Educaţiei informează că în perioada 28 - 29 septembrie 2017, în or.Chişinău se va desfăşura Seminarul naţional „Educaţia pentru cultură democratică şi competenţe democratice". Seminarul este organizat în contextul Programului Pestalozzi al Consiliului Europei şi este destinat profesorilor din învăţământul general (treapta gimnazială şi liceală).

index1

Stimaţi manageri,

  În conformitate cu Ordinul Ministerului Educaţiei nr.623 din 28 iunie 2016 privind aprobarea Standardelor de competenţă profesională a cadrelor didactice şi a Standardelor de competenţă profesională a cadrelor manageriale din învăţământul general, Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei organizează în perioada 02 iunie – 12 august 2017 stagiile de formare profesională continuă în contextul modulului de trei zile (24/72 de ore contact direct/lucrul individual, 3 credite profesionale) pe dimensiunea standardelor de competenţă profesională a cadrelor didactice şi de conducere din învăţământul general.

Stagiile se desfăşoară conform tabelului anexat. index

Taxa pentru modul o semnifică suma de 100  lei/zi.
Taxa pentru cazare o semnifică suma de 60 lei/zi.

 Şi expediaţi Institutului online pe următoarele formulare:

I.    Formularul pentru cadre didactice:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf7HOSo6UCPGPc5ebxDPLP1sOz8ITp499TBTG4gVpeWxikfnQ/viewform

II. Formularul pentru cadre de conducere:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScAdMZIJu2KUMKkwaYyXRUHTtfrIw96Pz5TXHFNtk868-Geig/viewform

 Promovarea modulului se confirmă în baza Certificatului respectiv.

A.Apostol, specialist principal, DMCFPC
tel. 0259 2 27 63

În atenția responsabililor de atestare a cadrelor didactice!

Ministerul Educației atașează Orarul sesiunii republicane  pentru susţinerea rapoartelor de autoevaluare/ ucrărilor metodice și interviului de performanță de către candidații care aspiră la conferirea/confirmarea  gradului didactic întâi şi superior.
 
index1

Planul stagiilor de formare profesională continuă al IŞE cu modificări pentru anul 2017.

 

tab 1

tab 2

 

În atenția responsabililor de atestarea cadrelor didactice!

Direcția resurse umane,  formare continuă și atestare atașează tematica interviului de performanță pentru trei categorii de cadre didactice/manageriale:
- pentru cadrele didactice din învățământul preșcolar;
- pentru cadrele didactice din învățământul general;
- pentru cadrele manageriale.
mapa

În conformitate cu Planul complex de activitate a DGE Făleşti şi în contextul organizării activităţilor de formare continuă a cadrelor didactice, în LT "Mihai Eminescu" s-a desfăşut seminarul instructiv-practic pentru învăţătorii claselor primare cu subiectul: „Eficientizarea procesului educaţional prin valorificarea principiilor centrării pe copil”.La seminar au fost prezente 42 cadre didactice .

        Moderatorii seminarului Osoianu Oxana , specialist principal DMCFPC, DGE şi Culibaba Lilia, învăţătoare LT "Mihai Eminescu", în baza unor criterii stabilite, au realizat activităţile practice. Interesul manifestat şi implicarea activă a contribuit la desfăşurarea cu success a seminarului. Galerie Foto.

5555 page 001

   
Copyright © 2017 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI