ATENȚIE! Formularul https://forms.gle/5wdbMiwvLTV5FUv37 poate fi completat doar de persoanele care dețin poșta electronică Gmail.

       Problemele de cultivare a limbii ocupă un loc central în viața actuală, această tematică se reliefează tot mai  pronunţat  pe toate aspectele  sociale.

       Cei care au datoria de a trudi pentru  a promova limba română cultă, elevată, pe lângă maturi,  sunt și discipolii de azi ai instituțiilor de învățământ, cei care  și în acest an s-au implicat în Concursul republican “Limba noastră-i o comoară”, ediția a V-a.

        Au fost prezentate pentru etapa raională a concursului 18 filmulețe din 11 instituții de învățământ  (LT ,,M. Eminescu”, IP  gimnaziile Ilenuța , Izvoare, Taxobeni, Popovca , Egorovca, ,,I.Dumeniuk”,  Călugăr, ,,M.Corlăteanu”,  Glinjeni, ,,A.Mateevici”, Răuțel,   ,,V.Alecsandri”,  Scumpia, ,,Gh. Vrabie”,  Călinești.)

Stimaţi manageri, vedeți ataşat

Ordinul nr.325 din 27.09.2021 cu privire la  organizarea și desfășurarea concursului Republican pentru elevi “Limba noastră – i o comoară”, ediţia a  V-a.

A.Saviuc, șef DMCFPC

În conformitate cu Programul activităţilor extraşcolare în învăţământul primar şi secundar, ciclul I şi II pentru anul calendaristic 2021, Ordinul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării nr.196 din 25.02.2021 și în scopul sensibilizării tinerii generații în vederea promovării dialogului intercultural, Ministerul Educaţiei şi Cercetării informează lansarea concursului republican pentru elevi „A Chance, Une Chance, Eine Chance”, ediția I.

Condiţiile de participare la concurs sunt specificate în Regulamentul de organizare şi desfăşurare a concursului (anexă). Scopul concursului este sensibilizarea tinerii generații în vederea promovării toleranţei lingvistice, ca element esenţial al educaţiei inter/pluri culturale. Concursul se va desfăşura în trei etape : local – 15.09 – 15.10.2021 ; raional/municipal : 18.10 – 05. 11. 2021; republican : 08.11 – 30.11.2021.

 

În conformitate cu Programul activităţilor extraşcolare în învăţământul primar şi secundar, ciclul I şi II pentru anul calendaristic 2021, Ordinul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării nr.196 din 25.02.2021 și în scopul sensibilizării tinerii generații privind cunoașterea limbii materne și păstrarea diversității lingvistice și culturale, Ministerul Educaţiei şi Cercetării informează lansarea concursului republican pentru elevi “Limba noastră – i o comoară”, ediţia a  V-a.

Condiţiile de participare la concurs sunt specificate în Regulamentul de organizare şi desfăşurare a concursului . Scopul concursului este cultivarea responsabilităţii tinerei generaţii pentru comunicarea corectă şi promovarea modelului vorbitorului cult de limbă română. Concursul se va desfăşura în trei etape : local – 20.09 – 18.10.2021 ; raional/municipal : 21.10 – 08. 11. 2021; republican : 09.11 – 22.11.2021.

ATENTIE!!! Concursul „Buna guvernare pentru fiecare. Implică-te!” a fost prelungit până marți, 22 iunie 2021

Asociația Presei Independente (API) a prelungit concursul național „Buna guvernare pentru fiecare. Implică-te!”, destinat elevilor claselor a VIII-XII de la gimnaziile și liceele din țară, cu încă șapte zile. Astfel, participanții, care din anumite motive nu au reușit să trimită lucrările la timp, mai au încă o săptămână la dispoziție să o facă.

   
Copyright © 2022 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE ȘI CULTURĂ FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGEC FALESTI