icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
și Cultură Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
March 2023
Mo Tu We Th Fr Sa Su
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   
Invitație!
 
Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți organizează în data de 29 aprilie 2023 Concursul lucrărilor de cercetare a elevilor ,,Chimia în viața noastră”.

Sunt invitați să participe elevii claselor a X – XII-a și studenţii colegiilor din Zona de Nord al Republicii Moldova.

Lucrările sunt prezentate oral pe slaiduri (Power Point) în limba română sau rusă. Durata prezentării 7-8 minute.

mapa

Universitatea Tehnică a Moldovei invită liceenii să participe la Olimpiada Republicană Tehnică la CHIMIE.

Student for a Day good textCentrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO este instituție publică educațional–metodică de învățământ extrașcolar la nivel național, ce contribuie la dezvoltarea și implementarea politicii statului în domeniul educației copiilor și tinerilor. Anual Centrul ARTICO are peste 50.000 de beneficiari direcți din toată republica în cadrul cercurilor, seminarelor și training-urilor, concursurilor și expozițiilor.

Cariera Mea este un proiect organizat de Centrul ARTICO, cu scopul de a oferi servicii de ghidare și orientare profesională pentru tineri. În cadrul proiectului se desfășoară seria de evenimente „Descoperă profesia de...” - activități cu implicarea specialiștilor din diferite domenii, oferind tinerilor informații despre specificul profesiei, studii, posibilități de angajare și alte facilități. 

Student for a day este o serie de evenimente în cadrul cărora tinerii au ocazia de a vizita universitățile din Republica Moldova pentru a se informa cu privire la oportunitățile și programele de studii pe care acestea le oferă.

Urmare a celor spuse, invităm elevii din treapta liceală a școlii dvs. să participe la evenimentul Student for a day la UPSC, care va avea loc vineri, 17 martie, ora 14:00 la UPSC (str.Ion Creangă 1).

Link de inregistrare:https://forms.gle/PD5zZkQ6wTsdaSsw6

Centrul Republican pentru Copii și Tineret ”Artico” organizează Concursul Republican ”Professional Engineering Competition”, ediția a IV-a.

  • Data de desfășurare a concursului:25 martie 2023;
  • Participanți:elevii cu vârsta cuprinsă între 16-18 ani din instituţiile de învăţământ general şi profesional-tehnic din Republica Moldova.
  • Înscrierease va face prin intermediul platformei de înscriere online https://forms.gle/7tsEThBCB4HK4Uex5 până pe data de 21 martie 2023.

Fiecare pedagog care va însoţi o echipă va primi certificat de participare.

 

Se anexează: Regulamentul de participare la Concursul Republican ”Professional Engineering Competition”, ediția a IV-a.

alegeri in era digitalaÎn atenția instituțiilor de învățământ general!

Comisia Electorală Centrală a lansat un concurs de desene pe tematica electorală „Alegeri în era digitală”.

Scopul acestuia constă în a percepe ce viziuni au tinerii despre modernizarea proceselor electorale în țara noastră, dar și în lume.

Regulamentul concursului.

 

 

    Universitatea de Stat din Moldova (USM) anunță un concurs de amenajare a localității natale „Un mediu mai verde și mai frumos”  pentru tineri talentați, care își doresc o localitate verde, sănătoasă și modernă.

atu concurs Lucruri simpleSă lăsăm emoțiile să creeze scurtmetraje, care dincolo de sticlă vor deschide adevăruri și lecții de viață. Te invităm la geam să spunem ceea ce alții nu reușesc să vadă!

Asociația Obștească „ATU” anunță lansarea concursului online pentru elevi „Arta de la geamul meu”, ediția a III-a, cu genericul „Lucruri simple”.

Pornind de la ideea că fiecare cetățean poate contribui la îmbunătățirea situației din țara sa, prin lucruri simple, invităm echipele de teatru cu tineri de vârsta 12-19 ani să realizeze scurtmetraje motivaționale cu genericul „Lucruri simple”.

Activitatea își propune sensibilizarea și motivarea prin artă a publicului larg să se implice civic, să realizeze lucruri simple care pot schimba lumea spre bine.

Proiectul este susținut de Ministerul Culturii din Republica Moldova în parteneriat cu Direcția culturii și Direcția educație, tineret și sport din mun. Chișinău.

Trupele școlare din Republica Moldova, doritoare de a se înscrie în concurs, se pot înregistra până la 21 martie, completând formularul, accesând acest link: https://forms.gle/etaKDgAgJsFfCrSr6.
!!!Atenție, numărul de locuri sunt limitate! Vor fi acceptate primele 100 de trupe școlare înregistrate (vârsta 12-19 ani). REGULAMENT

Înainte de concurs, participanții vor avea parte de instruire cu actori, regizori, scenariști, experți în domeniu artei dramatice și cinematografice.

   Centrul Republican pentru Copii și Tineret „Artico” vă informează despre organizarea, în conformitate cu Regulamentul Centrului Republican pentru Copii și Tineret „Artico”, Concursului Republican de Arte plastice și Arte decorativ -aplicate „Lumea în viziunea copiilor” , ediția a XVI-a, cu genericul  „Copii spun: Vrem pace!”, în perioada 13 februarie 2023 - 15 mai 2023, cu scopul de a stimula și valorifica potențialul creativ și viziunea artistică a copiilor și tinerilor prin diversitatea exprimării artistice.

index1

   În scopul promovării educaţiei ecologice şi implicării active a copiilor şi tinerilor în acţiuni de protecţie a mediului, Centrul Republican pentru Copii şi Tineret „Artico” (CRCT „Artico”) organizează Concursul Republican al proiectelor ecologice „UPÎEco”, ediţia a IX-a; în perioada 20 februarie -15 mai 2023, în conformitate cu Planul de activitate al CRCT „Artico” pentru anul 2023.

Regulamentul Concursului Republican al proiectelor ecologice „UPÎEco”.

Stimaţi manageri, vedeți ataşat

Regulamentul de organizare și desfășurare a Concursului Republican de poezie ”MĂRȚIȘOR- Acrostih”.

index1

,, Adevăraţii învingători nu sunt cei care ajung în vârf,

ci cei care ajung cel mai departe pe drumurile cele mai rele.

(E. A. Fitzgerald)

      În perioada 07.11.2022 – 30.11.2022 s-a desfășurat etapa raională a concursului republican ,, A chance, Une chance, Eine chance”, ediția a II-a, inițiat de către Ministerul Educației și Cercetării, în colaborare cu Centrul Republican pentru Copii și Tineret și organele locale de specialitate în domeniul învățământului.

      În acestă competiție s-au încadrat elevi din 15 instituții de învățământ din raion și au fost evaluate 45 produse, aparținând celor trei secțiuni ale concursului: I. - Film, II. - Bandă desenată și III. -  Poster/colaj de imagini/pliant/broșură.

      Membrii comisiei de jurizare felicită învingătorii și le urează succese la etapa republicană. 

index1

 

   
Copyright © 2023 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE ȘI CULTURĂ FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGEC FALESTI