CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

Termen de derulare: 26.09.2021 – 26.11.2021

Concurs cu participare online

Înscrierea la concurs: https://docs.google.com/forms/d/1tICdv3TQ3tM0vGYysy9rcnkTUbtM6lpu0SoE_edlOlw/edit

Perioada de înscriere: pe toată durata de desfăşurare a concursului

Grupul ţintă: elevii din clasele V-IX, din raionul Făleşti

Concursul raional „Elevul Anului”, ediția 2021

  La data de 09.04.2021, Direcţia Generală Educaţie și Cultură Făleşti a desfășurat etapa finală a concursul raional „Elevul Anului”.

  Concursul a urmărit scopul de a identifica, motiva și promova cei mai buni elevi  din instituțiile de învățământ din raion.

  Etapa raională  s-a desfăşurat în două faze: I. Evaluarea portofoliilor și Testul IQ, la care au participat -12 elevi.

  La data de 11 ianuarie 2021, în incinta Secției Cultură din cadrul DGEC, s-au întrunit cei șapte membri ai juriului concursului „Călătorie în lumea cărților”, ediția I-a. În urma vizionării și evaluării celor 30 de filmulețe creative expediate până la data de 31.12.2020 de către elevii a 13 instituții de învățământ, au fost selectați următorii învingători:

  1. Gherțan Paula, cl. VI-a, IP Hiliuți – premiul mare;
  2. Braniște Bianca, cl. VI-a, LT A. Pușkin- locul I;
  3. Nicuriuc Felicia, cl. V-a, IP Scumpia – locul II;
  4. Burlacu Daniel, cl. VII-a, IP Pîrlița – locul II;
  5. Armașu Nicoleta, cl. VI-a, LT A. Pușkin – locul III;
  6. Prodan Andreea, cl. VIII-a, IP Glinjeni – locul III;
  7. Diaciuc Xenia, cl.VII-a, IP Albinețul Vechi – locul III.

Îndemnăm și încurajăm toți elevii din instituțiile de învățământ să participe semestrial la acest concurs raional. Galerie foto.

conc Craciun 2020

Cupa dulceCUPA DULCE

Chişinău, 26–30  decembrie 2020

                           

Competiţiile se vor desfăşura online pe platforma https://lichess.org/.

        La competiţii participă copii la următoarele categorii de vârstă: până la 11 ani (a.n. 2009 şi mai mici), până la 9 ani (a.n. 2011 şi mai mici), până la 7 ani (a.n. 2013 şi mai mici), care vor juca într-un singur turneu în sistem elveţian în conformitate cu Regulamentul FIDE. Ritmul de joc – 25 min pentru partidă fiecărui participant + 10 sec. la mutare.       

       Organizatorii turneului se bazează pe jocul cinstit a fiecarui jucator. In caz de depistare a jocului necinstit (folosirea motoarelor sahistice, programelor de sah etc.) organizatorii îsi rezervă dreptul de anulare a rezultatelor acestora.  

Concursul raional ,,Citind, Învăț să fiu”

  În perioada lunilor martie-aprilie,  DGEC Fălești, a desfășurat concursul raional ,,Citind, învăț să fiu”, pentru elevii claselor a III-a și a IV-a. Etapa a III-a a concursului s-a desfășurat online, iar cei 32 de  concurenți s-au remarcat prin originalitate și creativitate. Echipa de jurizare a reușit să facă totalurile și să desemneze câștigătorii. Direcția educație transmite mulțumiri tuturor celor care s-au implicat și au contribuit la desfășurarea calitativă și la termen a concursului.

  Universitatea  de  Stat „Alecu Russo” din BălţiCatedra de matematică şi informaticăorganizează concursul de rezolvare a problemelor de matematică în memoria proeminentului matematician Valentin Belousov  pentru elevii liceelor (clasele X, XI, XII).

  Concursul se va desfăşura la 21 martie 2020, ora 1000, în incinta Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălți. Înregistrarea participanţilor la concurs va avea loc în blocul V de studii (Facultatea de Ştiinţe Reale, Economice şi ale Mediului) începând cu ora 800. La fel, înregistrarea participanților are loc online la adresa http://www.usarb.md/  accesând anunțul despre concurs.

OFERTA

Stimaţi manageri, vedeți atașat

Regulament-Invitație  Sărbătoarea  Şahului  „Făleşti- 2019”.

obiceiuri si traditii dunareaDGE Fălești are deosebita plăcere de a Vă invita la  Festivalul - concurs de creaţie literar-artistică pentru elevi „Drag de neam şi obicei, 2019”, care  va avea loc la 19 mai  2019, ora 1000, în incinta Centrului de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești.

Vă așteptăm cu drag!

 

   
Copyright © 2022 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE ȘI CULTURĂ FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGEC FALESTI