În  conformitate cu ordinul DGEC nr. 12 din 17 ianuarie 2022 , la data de 24 februarie curent , s-a desfășurat ședința comisiei de concurs pentru evaluarea   elevilor participanți la concursul internațional ,, Jivaia klassika, 2022”.

  În competiție s-au implicat 42 de elevi din 13 instituții ale raionului , care au prezentat juriului înregistrarea video a   procesului de recitare/prezentare a unui fragment de operă literară din patrimoniul clasicii literaturii ruse , selectate conform unei liste de opere   recomandate de  organizatorii  evenimentului. Galerie foto.

Rezultatele elevilor la etapa raională a  Concursului internațional ,,Jivaia klassika 2021,,

  Catedra de arte și educație artistică a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți anunță lansarea Concursului Internațional de interpretare  muzicală „Orpheus-2020”.  Se invită toți doritorii de a participa.

REGULAMENTUL Concursului Internațional de interpretare  muzicală „Orpheus-2020”. 

„Lectura este unicul mijloc prin care putem aluneca, uneori involuntar, în pielea, vocea sau sufletul altcuiva.” 

                                                                                                    Joyce Carol Oates.

      Anume pe acest făgaș  ,,au alunecat” copiii  îndrăgostiți de lectură, și îndeosebi de lectura operelor din patrimoniul literaturii ruse  clasice, ce  s-au întrunit la 21 februarie 2020 în competiția din cadrul concursului internațional  ,,Jivaia klassika” ediția 2020, care s-a desfășurat în incinta LT ,, A.Pușkin” din  or. Fălești.

    

Stimaţi manageri, vedeți ataşat

Scrisoarea MECC nr. 07-09/7162 din 11.12.2019, privind lansarea concursului Internațional de desene „Copii din întreaga lume sunt prieteni” cu genericul „schimbările climatice”.

Solicităm de a informa elevii interesați, în scopul participării. 

 

Stimaţi manageri, vedeți ataşat

Scrisoarea MECC nr.07-09/5655 din 10.10.2019 cu privire la concursul de pictură cu genericul „Marea Neagră-marea ce ne unește”.

  Stimați manageri, MECC recomandă implicarea instituțiilor de învățământ din raion în Concursul internațional de cercetare istorică pentru elevi și studenți ,,Descoperim eroi în localitate la noi”. Cadrele didactice interesate de acest concurs împreună cu elevii, vor beneficia de cursuri de formare. Pentru detalii apelați 079991657.

   
Copyright © 2022 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE ȘI CULTURĂ FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGEC FALESTI