În fiecare an, la data de 23 aprilie este marcată Ziua Bibliotecarului și Ziua Internațională a Cărții și a Dreptului de Autor. Anul acesta comunitatea biblioteconomică raională, a celebrat ziua profesională la data de 24 aprilie, în incinta Bibliotecii Publice Raionale „Mihai Eminescu”, orașul Fălești. La eveniment au fost prezenți: șefa adjunctă a Direcției Generale Educație și Cultură Fălești, dna Rovena DVORSCHI, care a venit în fața bibliotecarilor cu un mesaj de felicitare și un îndemn spre atingerea noilor culmi profesionale; șefa Secției Cultură și Turism din cadrul DGEC Fălești, dna Tatiana PALADI, care a reamintit despre importanța bibliotecii și bibliotecarilor în societate. Ca oaspete de onoare l-am avut pe prozatorul și eseistul Nicolae RUSU, membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova și al Uniunii Scriitorilor din România, director al Fondului Literar al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, care cu discursul său a dovedit încă o dată cât de important este cartea, biblioteca și bibliotecarul; Președinta Centrului Sindical Ramural Teritorial Fălești din Domeniul Culturii, Nelea Matcovschi, urându-le celor prezenți la activitate, realizări fructuoase în muncă și în creație. De asemenea cu informații utile și cu mesaje de felicitare au venit: dna Vera Mîță, bibliotecară principală a Bibliotecii Publice Raionale „Mihai Eminescu”, orașul Fălești, Valentina GROSU, bibliotecară, Biblioteca Publică satul Pîrlița și Liliana GRIȚUNIC, bibliotecară, IP Gimnaziul „A. Mateevici”, satul Răuțel.

   Moderatoarea evenimentului a fost dna Elena NEGOIȚĂ, directoarea instituției gazdă, cea care anul acesta s-a învrednicit cu premiul GALEX și cu titlul de cel mai bun bibliotecar al anului 2023 din sistemul național de biblioteci.

  Cu melodii alese, ne-au încântat artiștii amatori, conduși de Leonid APOSTICĂ, dirijor a Orchestrei de fanfară al Palatului raional de cultură „Mihai Volontir”, orașul Fălești.

  Pe această cale ținem să mulțumim organizatorilor și tuturor celor prezenți la eveniment pentru dedicație și perseverență. Galerie foto.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI