icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

      În scopul  asigurării   implementării calitative a curriculumului  la  Limba și literatura rusă în școala națională  și în școlile cu predare în limbile minorităților naționale, la data de 12.03.2020, în incinta CCACT  din or.Fălești  a avut loc  seminarul teoretico-practic pentru cadrele didactice de limbă și literatură rusă din raion,  la care a dominat  studiul , schimbul de experiență, creativitatea   și promovarea valorilor.

     Responsabilul de disciplină din cadrul DGEC    a organizat un studiu   practic,  axat pe  aprofundarea cunoștințelor despre competențe și pe  didactica bazată pe  dezvoltarea  competențelor  transdisciplinare.

     Formatorii locali,   Nadejda Hanganu, profesoară de limbă rusă , IP Gimnaziul ,,E.Coșeriu,,    Catranîc și  Maia Cușnir, profespoară de limbă și literatură rusă,  IP Gimnaziul   Pompa, în cadrul lecțiilor publice simulate ,  și-au împărtășit  cu colegii experiența de muncă la aspectul dezvoltării competențelor  elevilor  în  baza activităților axate pe inteligențele multiple și pe  platforme / resurse educaționale digitale.

   Colegii , în cadrul analizei lecțiilor desfășurate la seminar, au prezentat  evaluarea  activităților, apoi au  analizat  mostre de fișă de evaluare a lecției, au stabilit   criterii – componente  obligatorii ale unei analize  complexe.

      În încheiere,  a fost organizat un studiu comparat al edițiilor 2016 și 2020 ale Regulamentului privind evaluarea și notarea rezultatelor învățării, promovarea și  absolvirea  în învățământul primar și secundar.

     Motto al seminarului a fost dictonul lui  Djon Diui    Dacă noi vom învăța copiii azi așa cum i-am învățar ieri, atunci le vom fura viitorul.

De fapt  anume aceasta au meționat profesorii participanți la seminar în   reflexiile pe care le-au expus la final. Galerie foto.

   

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI