În scopul eficientizării activității directorilor adjuncți pentru instruire din instituțiile de învățământ din raion, DGE Fălești a organizat la data de 26.02.2020 un seminar de informare.

        La seminar au fost discutate aspectele legate de procesul de atestare în anul de studii 2019-2020.

       Șeful adjunct al DGE, Liliana Lungu a vorbit despre corectitudinea elaborării documentelor  ce țin de procesul de atestare, a  precizat cum trebuie să fie elaborat portofoliul de atestare a cadrelor didactice și care sunt următoarele  etape ale procesului de atestare.

        Dna Tescaru Maria, director adjunct responsabil pentru  instruire din L.T.„M.Eminescu” a prezentat foarte explicit care sunt etapele și rigorile  de elaborare a unui raport de autoevaluare pentru confirmarea și,  respectiv,  conferirea gradului didactic.

        Partea a doua a seminarului a fost organizată și moderată de către doamnele Chiruța Parascovia, șef interimar SPEM, DGE și Saviuc Aliona, șef DMCFPC, DGE, care au  organizat studiul colegilor  asupra noului document. Directorii adjuncți au lucrat în grupuri , au studiat documentul , au evidențiat noutățile și modificările  apărute în Regulamentul cu privire la evaluarea și notarea rezultatelor învățării, promovarea și absolvirea în învățământul primar și secundar.

       Directorii adjuncți au adresat întrebări, au fost activi și cooperanți.

        DGE Fălești  solicită  ca noul Regulament  să  fie studiat  și bine cunoscut de  beneficiari , în așa mod ca, ulterior,  să se asigure  evaluarea obiectivă și calitativă a rezultatelor școlare, precum și  fortificarea relațiilor favorabile între toți actorii educaționali în școala contemporană.Galerie foto.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI