icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO vă informează despre activitățile planificate spre realizare în următoarea perioadă, după cum urmează:

Pentru cadre didactice

Maratonul-online ARTico MARATON este un concurs desfășurat la distanță, bazat pe creativitatea și perseverența participanților, care realizează o sarcină complexă din mai multe etape, urmând instrucțiunile primite și termenii stabiliți.

 Beneficiari ai maratonului-online pot fi cadrele didactice din învățământul extrașcolar din republică.

Perioada de desfășurare a maratonului este de 1 lună, începând cu data de 13.04.2020. Participanții se pot înregistra prin completarea formularului:  https://forms.gle/KJEXsFfPaiGNNLTLA

      ResponsabilBezărău Ana, metodist principal, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Concursul pentru cadrele didactice din învățământul extrașcolar LEARNING 4 FUTURE

este un concurs desfășurat la distanță, scopul căruia este motivarea cadrelor didactice din învățământul extrașcolar, prin exemple de bune practici, să implementeze metode și tehnici creative în procesul educațional pentru dezvoltarea competențelor secolului XXI la copii și tineri.

Participanții se pot înregistra prin expedierea formularului de aplicare, accesând link-ul https://forms.gle/eTLhQWQhdRksH2AJA , în perioada 8–26 aprilie 2020.

      ResponsabilPasat Maria, metodist superior, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Activitățile deja desfășurate, precum: Tutorial-ul pentru cadre didactice Socrative, Webinar-ul pentru profesori Ghidarea elevilor la distanță pentru o utilizare activă, pozitivă și responsabilă a Internetului și Webinar-ul Platforme de învățare la distanță. Google Classroom și ZOOM      pot fi găsite la adresa http://artico.md/resurse/.

Pentru copii și tineri/părinți

     Concursul Republican al proiectelor ecologice „UP!Eco”, ediția a VI-a, este un concurs desfășurat la distanță, în perioada 15 aprilie – 31 mai 2020, cu scopul de a promova educația ecologică, de a cultiva respectul pentru mediul înconjurător, de a implica copiii și tineriii în generarea ideilor creative pentru protejarea mediului.

Participanții pot fi elevii claselor a V-a – a XII-a din instituțiile de învățământ preuniversitar din republică, care vor concura la una din secțiunile propuse: Secțiunea I: „IMPACTUL CARANTINEI ASUPRA PĂMÂNTULUI” și Secțiunea II: „CEL MAI INOVATIV PRODUS UPCYCLING (reutilizat)”, în două categorii de vârstă (I categorie: clasele a V-a -a IX-aII categorie: clasele a X-a – a XII-a).

     Responsabil: Bejan Tatiana, metodist în învățământul general, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

    Training on-line „Fă voluntariat informat”

Participanții se vor familiariza, în baza prevederilor Legii Voluntariatului nr. 121 din 18.06.2010 al RM, cu noțiunea de „Voluntariat”, vor analiza drepturile, responsabilitățile și calitățile acestuia, vor cunoaște oportunitățile voluntariatului pentru dezvoltarea personală, vor analiza contractul de voluntariat, se vor familiariza cu un carnet de voluntar, precum și vor cunoaște Instituțiile Gazdă a Activității de Voluntariat.

     Training-ul va avea loc în Zoom, în data de 17 aprilie 2020, ora 14:00.  Participanții se pot înregistra prin completarea formularului, accesând link-ul:  https://forms.gle/C4vUg35STpyBhCt68

     În cadrul training-ului, pentru a diversifica activitățile, participanții vor realiza 2 energizante online. La finele evenimentului se va completa un quiz– programa Quiz-maker.

Responsabil: Bodorin Jaclin, specialist principal, e-mail: //e.mail.ru/compose?To=Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea." style="color: rgb(0, 91, 209); text-decoration: underline;">Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Webinar-ul pentru părinți: Școala online. Cum părintele își ajută copilul să-și organizeze activitățile eficient și sigur online? 

Va fi desfășurat în parteneriat cu specialiștii de la Centrul Internațional „La Strada”, din cadrul proiectului Sigur Online, în data de 17 aprilie 2020ora 16:00 și va putea fi urmărit pe pagina https://www.facebook.com/artico.md/

     În cadrul webinar-ului vor fi abordate subiectele: Învățământul la distanță. Un avantaj sau provocare?;  Provocările cu care se confruntă părinții în perioada asigurării procesului instructiv-educativ de la distanță; Care este rolul părintelui în procesul instructiv-educativ de la distanță;  Cum se descurcă copilul și părintele care nu au competențele digitale necesare și cunoștințe despre comportamentele sigure pe online; Cum ne ajutăm copilul să facă față cerințelor și să nu rămână izolat de școală, colegi și prieteni.

 Toate evenimentele organizate de către Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO sunt publice și pot fi accesate pe pagina www.artico.md și https://www.facebook.com/artico.md.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI