icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

        Astăzi, în pofida iernii neîmplinite,  la Fălești, a nins. A nins  cu emoții pozitive și har pedagogic,  peste sufletele însetate de frumos și de performanță ale profesorilor de Limbă și literatură română din raion, a fulguit  abundent, cu  exemple   de  dăruire  profesională, izvorâte   din experiența de o viață trăită în fața clasei  a  distinsului  pedagog - practician, doctor habilitat, profesor universitar,  Om de o deosebită inteligență, -  domnul Constantin Șchiopu.

       Ziua  trainingului  din 15.12.2023, pentru cei prezenți la activitatea cu genericul ,, Opera literară: comprehensiune și interpretare”, la sigur, va rămâne în  memorie pentru ani înainte, or, fiecare cadru didactic dintre cei norocoși să asiste la seminar, a menționat că  merge în școală, pentru ca  să aplice la clasă multitudinea   de exerciții interesante pentru mic și mare, axate pe  citirea captivantă, înțelegerea și interpretarea textului literar, pe care  au avut fericirea de a le cunoaște.   

        Momentul culminant l-a constituit  descoperirea  că fiecare dintre tipurile de  sarcini didactice  prezentate de domnul profesor, de fapt, în mare parte,   poate servi  pentru realizarea  oricărei  etape din cadrul lecției ERRE. Totodată,  surprinzător  a fost că în baza doar a uneia dintre asemenea tehnici  s-ar  putea desfășura întreg demersul didactic, o  lecție realizată  integru.

        Cu adevărat, prin activitățile propuse,   talentatul  formator  a motivat  cadrele didactice   să furnizeze  educație de calitate,   să-și   dezvolte permanent cunoștințele, abilitățile și competențele, ca, în așa mod,  să poată răspunde și corespunde așteptărilor generației Z din zilele noastre, dar și să le altoiască valori fundamentale  adevărate, așa cum  e imperativul timpului nostru.

         Satisfacția  sufletească, admirația, respectul și recunoștința formabililor  s-au lăsat și ele să zboare  ca niște seluțe de zăpadă înspre competența profesională,  dedicația și  omenia domnului profesor. Galerie foto.

  

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI