icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

  Fiecare obstacol din drumul nostru în viața profesională reprezintă o provocare și un prilej de a evolua.

  Fiecare reușită prin fiecare depășire a unei probleme curriculare  oferă formabililor  ocazia dezvoltării competențelor  didactice și a celor filologice.

  Pentru a ajuta cadrele didactice de  la disciplină să  depășească  mai ușor provocarea  dezvoltării competențelor specifice LLR  și a formării / dezvoltării unităților de competențe ale elevilor  în corelare cu normele DOOM-3 și textul / produsul multimodal, MEC a organizat și desfășurat la nivel republican, în format online,  la data de 14.10.2022, un atelier de lucru  cu genericul: Aspecte conceptuale cu privire la implementarea Curriculumului Național la disciplina  școlară  limba şi literatura română în instituțiile de învățămțnt din republică, în anul de studii 2022-2023.

  Atelierul a fost moderat de  consultantul principal al  MEC, dna Tîrsîna Daniela, grad didactic superior și  i-a avut ca formatori pe dna Nastas Svetlana, dr. lector universitar și dna Verdeș Tatiana, dr. conferențiar,  ambele de la Departamentul  Educația Adulților  și Dezvoltare  Personală, Centrul de Formare Continuă  și Leader ship, UPSC ,,Ion Creangă” mun. Chișinău și o echipă  de pedagogi din raionul Fălești: Aliona Saviuc, șef DMCFPC, Ina Deaciuc și Olga Chifiac, profesoare în LT ,,A.Pușkin” și Miu Liliana și Dilion Cristina, LT ,,M.Eminescu” or. Fălești.

   Echipa de la Fălești a desfășurat și prezentat un studiu foarte minuțios asupra Curricula la LLR, atât pentru școala națională, cât și pentru școala cu predare în limbile minorităților naționale, urmărind corelarea competențelor specifice și a unităților de competențe cu normele DOOM-3 și cu textul / produsul multimodal , cu ieșire spre unitățile de conținut.

  Evenimentul a fost o adevărată provocare, or, pentru prima dată  în ultimii ani, practicienii au desfășurat o analiză atât de amplă  a curricula  începând de la clasa a V-a și până la a XII-a pe orizontală și verticală, urmărind complexitatea și gradualitatea  materializării subiectului.

  În încheierea prezentării, responsabilul de disciplină a făcut referire și la cadrul metodologic , punctând momentele esențiale pentru  realizarea produselor / texelor multimodale și pentru predarea/învățarea/evaluarea   unităților de competențe  dezvoltarea cărora este direct legată de cunoașterea și respectarea normelor DOOM .

  Ceilalți doi formatori, deși teoreticieni în mare măsură, s-au referit la partea practică a atelierului, dezvoltând competențele profesioanle ale celor 100 de participanți la  sesiunea de formare pe aspectul alfabetizării multimodale și al lucrului practic cu DOOM-3.

DGEC Fălești felicită echipa de formatori  din raion pentru prestanța demonstrată și pentru buna promovare a imaginii educației din raion! Galerie foto.

                                                                                  A.Saviuc , șef DMCFPC.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI