icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

  ,,Pregătirea copiilor pentru debutul școlar în instituțiile de educație timpurie, în baza Metodologiei de monitorizare a copiilor către școală în baza Standardelor de învățare și dezvoltare a copilului de la  naștere până la 7 ani. Stabilirea de măsuri amileorative”, acesta a fost genericul atelierului de lucru desfășurat cu cadrele didactice din IET din raion la data de 18.05 și 19.05.2022, în cadrul căruia a fost  moderator Adela Țuțuianu, specialist principal DMCFPC, DGEC.

    Drept obiective de desfășurare a atelierului de lucru au servit:

- îmbunătăţirea capacităţilor profesionale ale cadrelor didactice privind pregătirea copiilor pentru debutul școlar în instituțiile de educație timpurie;

- actualizarea şi completarea cunoştinţelor despre pregătirea copiilor pentru debutul școlar în instituțiile de educație timpurie, în baza Metodologiei de monitorizare a copiilor către școală  în baza Standardelor de învățare și dezvoltare a copiilului de la  naștere până la 7 ani;

-aplicarea  corectă a Cadrului conceptual privind pregătirea copilului pentru debutul şcolar.

    În cadrul atelierului de lucru,  cadrele didactice participante au pus accent pe importanța și necesitatea pregătirii copiilor pentru debutul şcolar în instituţia de educaţie timpurie conștientizând faptul că, un rol aparte le revine  atât activităţilor curriculare, cât şi celor opţionale. Au discutat despre  conceptul de continuitate, adaptare şcolară  anume cum se formează  maturitatea şcolară şi comportamentele   în cadrul activităţilor, cum  formăm premise de competenţe de învăţare la copiii preşcolari.

   În concluzie s-a menționat că pregătirea pentru şcoală reprezintă una dintre finalităţile educaţiei timpurii ce necesită a fi înţeleasă prospectiv atât de către cadrele didactice din instituţiile de educaţie timpurie, cât şi de către părinți. Galerie foto.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI