La data de 14. 10. 2021,  în cadrul seminarului metodic s-au  întrunit profesorii de Limbă și literatură rusă din școlile raionului cu predare în limba rusă, pentru a studia  și își împărtăși experiența privind învățarea diferențiată în cadrul lecțiilor la disciplină.

       Genericul seminarului Învățarea diferențiată  la lecțiile de Limbă și literatură rusă a predispus participanții pentru discuții aprinse și diseminarea exemplelor proprii de aplicare la clasă a lucrului diferențiat, în scopul de  a spori  activitatea cognitivă și creativă a elevilor.

      În continuare s-a corelat practica  cu teoria,  prin enumerarea  concretă a pașilor de organizare a lucrului diferențiat, prin prezentarea psihotipurilor de  indivizi, a capacităților acestora de  organizare, învățare, memorare, comportament  etc.

     Totodată, s-au  descris direcțiile de organizare a activităților diferențiate cu elevii, tipurile de exerciții  de aplicat  și diverse forme de lucru, dar, s-a atenționat că  accentul  de fiecare dată trebuie să fie pus pe aptitudinile, abilitățile, interesele și posibilitățile elevului, orientându-l   spre progres.

    De asemeni,  conform  agendei  zilei au fost actualizate  două documente  importante pentru activitatea din acest an de studii,   și anume Reperele metodologice la disciplină în varianta finală , aprobată de MEC  și Regulamentul de atestare a a cadrelor didactice din învățământul general, profesional tehnic și din cadrul structurilor de asistență psihopedagogică.

     În concluzie , participanții la seminar au menționat că  pentru oricare copil trebuie aplicată o anumită  unitate de măsură individuală, în așa mod  ca să-l  motivăm pe fiecare pentru responsabilizarea personală și să-l apreciem cu lauda  ce reiese din potențialul intelectual  personal al copilului. Galerie foto.

                                                                               A.Saviuc, șef DMCFPC.

   
Copyright © 2021 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE ȘI CULTURĂ FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGEC FALESTI