icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

      La data de 14. 10. 2021,  în cadrul seminarului metodic s-au  întrunit profesorii de Limbă și literatură rusă din școlile raionului cu predare în limba rusă, pentru a studia  și își împărtăși experiența privind învățarea diferențiată în cadrul lecțiilor la disciplină.

       Genericul seminarului Învățarea diferențiată  la lecțiile de Limbă și literatură rusă a predispus participanții pentru discuții aprinse și diseminarea exemplelor proprii de aplicare la clasă a lucrului diferențiat, în scopul de  a spori  activitatea cognitivă și creativă a elevilor.

      În continuare s-a corelat practica  cu teoria,  prin enumerarea  concretă a pașilor de organizare a lucrului diferențiat, prin prezentarea psihotipurilor de  indivizi, a capacităților acestora de  organizare, învățare, memorare, comportament  etc.

     Totodată, s-au  descris direcțiile de organizare a activităților diferențiate cu elevii, tipurile de exerciții  de aplicat  și diverse forme de lucru, dar, s-a atenționat că  accentul  de fiecare dată trebuie să fie pus pe aptitudinile, abilitățile, interesele și posibilitățile elevului, orientându-l   spre progres.

    De asemeni,  conform  agendei  zilei au fost actualizate  două documente  importante pentru activitatea din acest an de studii,   și anume Reperele metodologice la disciplină în varianta finală , aprobată de MEC  și Regulamentul de atestare a a cadrelor didactice din învățământul general, profesional tehnic și din cadrul structurilor de asistență psihopedagogică.

     În concluzie , participanții la seminar au menționat că  pentru oricare copil trebuie aplicată o anumită  unitate de măsură individuală, în așa mod  ca să-l  motivăm pe fiecare pentru responsabilizarea personală și să-l apreciem cu lauda  ce reiese din potențialul intelectual  personal al copilului. Galerie foto.

                                                                               A.Saviuc, șef DMCFPC.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI