icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

    La 17 august 2019, DGE Fălești a organizat Reuniunea metodică a managerilor instituțiilor de învățământ general. Agenda ședinței a inclus două subiecte principale:

  • organizarea și desfășurarea procesului educațional în anul de studii 2019-2020;
  • atelier de dezbateri cu managerii instituțiilor  din raion organizat  în cadrul tradiționalei Conferințe  Pedagogice din august.

       În cadrul reuniunii metodice, șefa DGE, Osadța Mariana, a raportat despre activitatea sistemului educațional din raion în anul școlar 2018-2019, menționând   succesele, problemele întâmpinate  și soluțiile propuse, a vorbit  despre organizarea atelierelor și conferințelor la nivelul instituțiilor de învățământ din raion și despre desfășurarea ședinței în plen a Conferinței raionale, apoi s-a referit la  unele aspecte organizatorice  ce vizează activitatea  instituțiilor de învățământ în noul an  școlar.

  În continuare specialiștii  din cadrul DGE Fălești  au   prezentat reperele pentru  organizarea procesului educațional în instuțiile de învățământ în anul 2019-2020, au subliniat responsabilitatea  privind implimentarea curriculumului național 2018 și 2019  și  a recomandărilor  metodice ale MECC pentru noul an de studii,  respectarea cerințelor instrucțiunilor de completare a catalogului școlar,  instituționalizarea copiilor și școlarizarea elevilor, organizarea alimentației copiilor/elevilor. S-a acordat consiliere cu referire la recomandările  cu privire la perfectarea listelor tarifare ale instituțiilor de învățământ, la respectarea cerințelor Regulamantului privind acordarea compensațiilor bănești anuale personalului didactic din instituțiile de învățământ general.

Specialiștii DGE  au atenționat managerii cu privire la corectitudinea organizării și completării documentației ce ține de instruirea la domiciliu,  organizarea și desfășurarea activităților și completarea documentației pe domeniul protecției civile.

   Activitățile din ateliere s-au axat pe cele mai importante  domenii din sistemul educațional: asigurarea cadrului normativ, probleme ce țin de asigurarea cu resurse umane, finanțare, curriculum ediția 2018,2019, metodologia de evaluare criterială prin descriptori, cooperarea intersectorială și incluziune.

   În cadrul atelierelor au fost analizate domeniile nominalizate la aspectele: asigurare, rezultate, probleme, propuneri de îmbunătățire. În baza acestora vor fi  stabilite obiectivele pentru activitatea din  anul de studii 2019-2020,  în scopul ajustării sistemului educațional din raion la standardele naționale și europene. Galerie foto.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI