DGE Fălești  a organizat  în perioada   05. 08.2019 – 17.08.2019,  în cadrul formărilor locale, instruirea cadrelor didactice din raion, în vederea implementării  documentelor de politici pe domeniul educație timpurie și a curriculumului în învățământul gimnazial și liceal, ediția 2019.

    În perioada  aceasta,  în  timpul sesiunilor de formare, participanții, ghidați de către formatorii locali  - specialiști din cadrul DGE Fălești și cadre didactice performante, la educația timpurie, limbă și literatură română și rusă, literatura  universală, matematică, chimie , biologie , geografie , educație plastică și muzicală , educație fizică , au avut  posibilitatea să desfășoare activități în grup și individuale, să inițieze discuții asupra procesului de implementare a Curriculumului, Ghidului de implementare, stilurilor de învățare și selectare a tehnologiilor didactice oportune în vederea eficientizării procesului de predare – învățare – evaluare etc.

 Curricula 2019 este   cea de a patra generație de curricula și a doua generație de curricula centrate pe competențe.

Discuțiile au fost productive, constructive, în cadrul lor s-au căutat răspunsuri la întrebările parvenite, s-au pus de comun acord momentele organizaționale de implementare, s-au elaborat  mostre de documente.

     În aceeași perioadă au avut loc reuniunile metodice la discipline, la care   s-au  evidențiat succesele  obținute în anul precedent de studii, s-au diseminat bunele practici,  s-au discutat probelemele cu care ne-am confruntat în activitate, s-au  analizat și selectat  temele de cercetare   propuse pentru activitatea comisiilor metodice raionale și instituționale și s-au trasat  acțiuni de perspectivă.

      Le mulțumim participanților la formări pentru implicare  și  le dorim succese formabililor din perioada 19.08-22.08 , care vor fi instruiți la fizică, informatică, științe, istorie și limbi străine.

     Dragi colegi, ne așteaptă un an școlar  de o responsabilitate și mai sporită decât de obicei,   și DGE   solicită  respectuos  cadrelor didactice ca,  în  timpul implementării curricula 2019, să fie foarte atenți la momentele  dificile în aplicare și să le sesizeze, pentru ca, la finele anului școlar, să putem veni cu propuneri concrete de îmbunătățire a documentului implementat, dar și să apreciem reușitele.

     Specialiștii DGE  își doresc realizarea obiectivului propus,vă  sunt alături pentru consiliere   și vă doresc  implementarea cu succes a prevederilor curriculare, ediția 2019! Galerie foto.

*La rubrica ,, Activitatea metodică,, găsiți atașate  curricula pentru treapta gimnazială și curricula pentru treapta liceală, la următoarele discipline școlare, conform Planului-cadru pentru învățământul primar, gimnazial și liceal în anul de studii 2019-2020.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI