p2024
   

 1   Într-un efort de a promova învățarea activă și de a stârni pasiunea pentru fizică în rândul elevilor, concursul raional ,,Călători în Dimensiunea Fizicii” a oferit un mediu captivant pentru cercetare, observație și experimentare. După desfășurarea celor două secțiuni, Fotografie  ,,Fenomene Fizice” și Video-experiment ,,Fizica în Obiectiv”, concursul a adunat 23 de elevi cu 23 de produse în secțiunea I și 38 de elevi cu 30 de produse în secțiunea II.

    La secțiunea I, Fotografie, elevii au surprins cu talent și creativitate fenomenele fizice din jurul lor, transformând observațiile în opere artistice captivante. Fotografiile prezentate au ilustrat frumusețea și complexitatea lumii fizice, reflectând o varietate de fenomene, de la optică la mecanică.

    La secțiunea II, ,,Fizica în Obiectiv”, elevii s-au angajat în explorarea fizicii printr-o abordare dinamică, prezentând videoclipuri experimentale. Cu ajutorul tehnologiei, au adus în prim-plan experimente, demonstrații și aplicații ale conceptelor fizice în moduri inovatoare și educative.

     În data de 05.01.2024, juriul format din cadre didactice de fizică din raion a evaluat cu atenție fiecare produs conform criteriilor bine stabilite. Rezultatele au conturat următorul clasament:

index1

     Aducem sincere felicitări tuturor elevilor participanți pentru efortul depus și pentru rezultatele remarcabile obținute. De asemenea, recunoaștem și apreciem contribuția valoroasă a cadrelor didactice care i-au ghidat și încurajat pe acești tineri exploratori ai fizicii.

    Produsele vor fi publicate ulterior.

    Îi provocăm pe toți participanții, inclusiv și pe toți elevii pasionați de fizică, să-și pună imaginația la lucru și să se înscrie în Secțiunea III a concursului Produs STEM/STEAM ,,Fizica în Acțiune” cu idei noi și interesante. Galerie foto.

    Să descoperim împreună fascinantul univers al fizicii în continuare!

     Respobsabil de organizarea şi desfăşurarea Concursului, Inga Bînzari, specialistă principală DMCFPC din cadrul DGEC, cadru didactic de fizică în IP LT ,,M. Eminescu", or. Făleşti.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI