icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

   Tehnologiile moderne ne influențează viața tot mai mult, fiind prezente în toate domeniile acesteia. În ziua de astăzi sunt multe aplicații utile pentru elevi, care îi ajută la acumularea și aprofundarea cunoștințelor.

   Ca dovadă  sunt platformele educaționale  prezentate  de   profesoara de limba și literatura rusă  din gimnaziului ,,Eugen Coșeriu”, satul Catranîc, Nadejda Hanganu, în cadrul seminarului  din  data de 18 aprilie 2019.

 Participanții la seminar au lucrat practic  în baza a două platforme :

  1. com, care  permite înregistrarea mesajelor audio on-line și publicarea acestora  pe site-ul  creat sau în rețea și care se poate utiliza  zilnic în activitatea didactică  la diverse etape ale lecției.
  2. com - care include un  maraton de învățare, definire  a sensului  cuvintelor și  realizare  fișelor  de lucru,   materialelor  video și  studierea tutorialelor  oferite de aplicația  dată.

          Cu Quizlet se pot împărtăși cărțile flash cu colegii de clasă  sau cu elevii, dacă sunteți profesor,  se poate asculta    pronunția    corectă   în  diferite  limbi a cuvintelor și    îmbunătăți   studiul cu imagini  personalizate  și   cu   secvențe audio.

       În partea a doua  a  ședinței s-a desfășurat un atelier de lucru în baza  aplicației LearningApps.org  care n vine în ajutorul profesorilor ,  pentru a sprijini  procesele de învățare și  predare   prin module interactive. Aceste module de învățare pot fi integrate direct in conținuturi de învățare ,  dar pot fi concepute  și on-line de profesori.
      În  cadrul  seminarului participanți  au învățat :

  • să-și  înregistreze  Loghin-ul;
  • să creeze un  Account;
  • să completeze  formularul  de înregistrare;
  • să  creeze App (sarcini);
  • să completeze / modifice  cuprinsul  sarcinii ( în variante  diferite).

      Astfel,  la finele seminarului, cadrele didactice au realizat  diverse exerciții în baza șabloanelor  studiate  în atelier și le-au stocat în portofoliile proprii din această aplicație.

     În   concluzie,  s-a menționat   că  aceste   aplicații ,  care permit diversificarea  și eficientizarea orelor, le  fac  mai atractive,  asigură   asimilarea mai ușoară a materiei  de către  elevi, permit ca  elevii  să se implice mai activ  în   studiu, sunt foarte necesare în desfășurarea lecțiilor moderne.

    DGE Fălești aduce deosebite mulțumiri  profesoarelor Nadejda Hanganu, pentru împărtășirea experienței de lucru, dnei Natalia Dumbravă, profesoară de Informatică și direcției școlii,  în persoana Dnei Maria Șorunga, pentru aportul adus la buna desfășurare a  seminarului. Galerie foto.

                                                                                                 A.Saviuc, șef DMCFPC

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI