icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

,,Școala, pentru a da roade, are nevoie de sprijinul conștient și de colaborarea părinților. Educația dată în școală se dovedește a fi muncă irosită și ineficace, dacă familia e ostilă și indiferentă”  H. H. Stern

   Acest motto a servit drept punct de pornire în rezolvarea unor întrebări care vizează școala modernă, instituție delegată de comunitate să transmită un anumit set de valori, în cadrul seminarului raional cu directorii adjuncți, responsabili de procesul educativ, la data de 25 aprilie 2019 în IP Gimnaziul Izvoare cu genericul ,,Importanța comunicării în contextul relației școală-elev-familie”.

   Seminarul a debutat cu salutul adresat de către managerul instituției, Ursachi Valentina. Printre problemele importante ale învățământului în această etapă de schimbare și modernizare rapidă se găsește și cea vizând parteneriatul cu alți factori educaționali, între care familia ocupă un loc privilegiat. Unele modalități de eficientizare  a parteneriatului școală-elev-familie au fost reflectate de către directorul adjunct pentru instruire din IPG Izvoare, Butnaru Livia, iar dezbaterea publică ,,Temele pentru acasă-necesitate sau povară?”,  prin prisma importanței  comunicării în contextul relației ,,școală-elev-familie”, a fost organizată de directorul adjunct, responsabil de procesul educativ, Ursachi Svetlana, cu implicarea elevilor, părinților și cadrelor didactice.

  Tot în cadrul seminarului au fost aduse la cunoştinţă ordinul MECC nr 405 şi 406 din 11.04.2019, cu privire la aprobarea Reperelor metodologice de organizare a activităţilor funcţiei de diriginte şi funcţiei de director adjunct (responsabil de activităţile educative).

  DGE Făleşti aduce mulţumiri echipei manageriale din IP Gimnaziul Izvoare pentru buna organizare şi desfăşurare a seminarului. Galerie foto.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI