icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

          „Lectura este o călătorie interioară și o formă a fericirii, iar cărțile nu sunt doar cărți, ci însăși viața, inimă și suflet”.

         Cu acest motto a demarat activitatea inițiată de DGE Fălești în cadrul Campaniei raionale „O carte pentru toți”, organizată în baza lecturării cărții lui Aurelian Silvestru „Pragul”, la data de 22 martie 2019, în incinta IPLT „M. Eminescu” din orașul Fălești.

         Elevii gimnaziilor din raion au participat la o discuție de carte, fiind ghidați de profesoara de limba și literatura română din Gimnaziul Izvoare, doamna Svetlana Ursachi. La activitate a fost prezentă și doamna Silvia Matasî, șef DGE Fălești, care a vorbit despre rolul cărții și al lecturii în formarea cititorului avizat și cult, punând accentul pe mesajele profund filozofice transmise de povestioarele originale și pe biografia inedită a pedagogului, filozofului și scriitorului Aurelian Silvestru.

        La activitate, elevii Liceului Teoretic „M.Eminescu” au venit cu un recital însoțit de o prezentare a teatrului de umbre. Bibliotecara liceului, Nina Pastramă, a prezentat secvențe din viața și activitatea scriitorului, îndemnând auditoriul la lectură.

         Atmosfera s-a încins în momentul când elevele din Clubul de dezbateri  din Gimnaziul Izvoare au inițiat discuția asupra cărții citite. Sala a fost receptivă, implicându-se în comentarea secvențelor îndrăgite și a mesajelor din textele lecturate, au venit cu interpretări originale, cu citate care le vor servi ca model în diverse situații din viață. Profesorii le-au menținut curiozitatea, motivându-i pentru alte lecturi.

        În final, s-a ajuns la concluzia că astfel de activități îi motivează pe toți deopotrivă la lectură, pentru a mai păși „un prag”, urcând spre înălțarea spirituală. Galerie foto.

                                         Maria Tescaru , professor de Limbă și literatură română,

                                                                                                IP LT ,, M.Eminescu,,

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI