icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

         La 7 decembrie, recent, la inițiativa gimnaziștilor din IPG Egorovca,  s-a desfășurat o întâlnire a elevilor, pedagogilor și, cu aportul primarului comunei, a  comunității culturale din s.Egorovca, cu poetesa și redactorul principal al ziarului ,,Russkoe slovo”, Alla Corchina,  poetul și conducătorul  Centrului de cultură rusă din Republica Moldova, Dmitri Nicolaev și  doctorul în pedagogie, specialistul principal responsabil de programele instructive  ale ,,Casei ruse” din Chișinău, dn. Victor Costețchi.    

       Conducerea ,,Casei ruse” din Chișinău a venit la eveniment  cu o donație impunătoare de carte pentru biblioteca instituției, care, fiind  o școală mică, nu dispune de resurse financiare pentru a completa fondul de carte al bibliotecii  atât de necesar elevilor, fapt pentru care și Direcția Generală Educație și Cuștură aduce mulțumiri.

 

      După întâlnirea oaspeților, așa cum se face tradițional la moldoveni, cu pâine și sare, în modesta sală de festivități a școlii s-a discutat cu poeții,  s-au recitat poezii , ascultat cântece pe versurile autorilor prezenți, s-a dansat, a evoluat ansamblul  vocal ,,Molodușca”  compus în mare parte din bunicile și mamele elevilor, apoi invitații au relatat despre calea devenirii lor ca personalități ale culturii naționale și ruse.

     Desigur, foarte impresionați au rămas  elevii și pedagogii și  de darurile primite  - o mulțime de cărți  noi, mirositoare,  interesante  și o întreagă colecție a enciclopediei pentru copii, transmisă din partea  fostului prim – ministru al țării noastre , dn Ustianov  I. G.

      După o activitate de 2 ore, cei prezenți la sărbătoare au mai  discutat și despre unele probleme arzătoare ale instituției și culturii comunei, venind și cu unele sugestii pentru soluționarea acestora.

      Recunoștință și admirație direcției școlii, oaspeților, profesoarei de Limbă și literatură rusă, Anna Babiuc, elevilor și primarului comunei Egorovca, dn. Ruslan Aramă. Galerie foto.

    Tuturor le dorim spor la lectură!

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI