icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   
  Compartimentul Planetariu și Observatorul astronomic al Complexului Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță” mun. Galați, România  https://cmsngl.ro, vă invită să participați la diverse și interesante activități educaționale cu tematică astronomică pentru anul școlar 2023-2024, după cum urmează:
1) Programul educaţional „Sistemul Solar”
În cadrul activității participanții vor fi introduși în tainele astronomiei, unde vor afla cum s-a format Sistemul Solar, vor călătorii printre  planetele și vor descoperii unele informații despre aceste planete  și  despre sateliții lor dar  vor  mai afla și  ce alte corpuri cerești se găsesc în Sistemul Solar, iar  spre la final se vor realiza fișe de lucru interactive. Programul  se adresează preșcolarilor și elevilor din clasele I-VIII.
2) Programul educațional „Să cunoaștem Soarele”
În cadrul  activității participanții vor afla informații științifice despre  formarea Soarelui și activitatea solară, cum se formează eclipsele de Soare, influența și importanța Soarelui asupra planetei Pământ, iar la final se vor completa  fișe de lucru interactive. Tot în cadrul programului se vor face observații solare în H-alpha cu luneta Coronado SolarMax.  Programul  se adresează preșcolarilor și elevilor din clasele I-VIII.
3) Programul educaţional „Vecina noastră, Luna”
Activitatea constă în prezentarea unor noțiuni generale despre Lună, despre cum s-a format satelitul nostru, care sunt fazele Lunii, cum se formează o  eclipsă de Lună, vor descoperii ce importanță are satelitul  în existența vieții pe planeta Pământ și la final vor participa la activități practice interactive prin realizarea unor fișe de lucru. Programul se adresează elevilor din clasele I-VIII.
4) Programul educaţional ,,Stele lumini cerești și constelațiile cerului”
Această activitate care își propune să-i învețe pe elevi despre cum se  formează o stea, cum se nasc și mor stelele, despre mărimea și culoarea acestora dar și care este diferența dintre stele și alte corpuri cerești. Tot în cadrul activității vor fi prezentate principalele constelații de pe bolta cerească, constelații care pot fi observate în diferite anotimpuri, vor învăța despre cele mai importante stele din constelații sau cum putem să aflăm punctele cardinale cu ajutorul constelațiilor etc. Proiectul se adresează elevilor din clasele I-VIII. 
Vă așteptăm cu drag!
Pentru programări sau pentru alte informații suplimentare, vă rugăm să luați legătura cu persoana de contact:
Muzeograf Iulia Veronica Cantoneanu 
Telefon/Whats App: +40742798472 
Complexului Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță” din Galați
   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI