icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

fdfdhgfAsociația Presei Independente (API) anunță un concurs public de selectare a 35 de persoane din diferite regiuni ale țării, care vor fi angajate în calitate de colaboratori ai Campaniei împotriva informațiilor false și tendențioase STOP FALS!

 

Sunt încurajate să participe persoane energice care vor să se implice într-un proiect important, prin intermediul căruia API își propune să contribuie la diminuarea impactului dezinformării, să educe locuitorii din regiunile rurale cum să identifice știrile false și tendențioase din mass-media și alte surse de comunicare din țară și de peste hotare.

Proiectul „Diminuarea efectelor manipulării şi a informației false prin educarea consumatorilor de produse media din Moldova”, este implementat de API în perioada decembrie 2017-decembrie 2019, cu susținerea financiară a Uniunii Europene. În cadrul proiectului, va fi creată o rețea de colaboratori ai campaniei STOP FALS! în toate regiunile țării, care vor informa locuitorii din aproximativ 150 de sate și comune din țară cum să se protejeze de informațiile false și manipulatorii, evitând pericolul dezinformării.

 

 ACTIVITĂȚI

 - Training pentru colaboratorii campaniei STOP FALS!

Persoanele selectate în calitate de colaboratori ai campaniei STOP FALS! vor participa la un training de două zile, care va avea loc în zilele de 16-17 martie 2018 și va fi ținut de experți ai Centrului pentru Jurnalism Independent din București (România). În cadrul trainingului, ei vor fi instruiți la tema contracarării manipulării și a dezinformării, vor analiza riscurile acestui fenomen, cele mai frecvente tehnici de manipulare, criteriile de identificare a informațiilor false și tendențioase etc. Agenda trainingului va include atât aspecte teoretice, cât și exerciții practice.

- Întâlniri cu locuitori din sate și comune

După evaluarea cunoștințelor acumulate de participanții la training, API va angaja 35 de persoane în calitate de colaboratori ai campaniei STOP FALS!, în bază de contract de prestări servicii pe durata a 22 de luni. Ei vor desfășura activități specifice de educație mediatică și anti-fake în localitățile rurale din Republica Moldova, inclusiv vor organiza întâlniri tematice în localitățile mari cu cetățenii din diferite grupuri sociale: femei și bărbați, tineri și persoane în etate, persoane de diferite etnii și din diferite grupuri etc. Colaboratorii STOP FALS! le vor comunica locuitorilor despre fenomenul manipulării și dezinformării, îi vor ajuta să verifice informația și să identifice știrile false și tendențioase, vor distribui materialele ilustrative care vor fi elaborate de API în limbile română și rusă. Pe durata contractului, fiecare colaborator STOP FALS! va trebui să organizeze câte cel puțin cinci întâlniri în diferite localități din același raion, iar la fiecare întâlnire urmează să participe câte 15-20 de persoane.

- Acoperirea cheltuielilor

Persoanele selectate în calitate de colaboratori ai campaniei STOP FALS! vor fi remunerate cu un onorariu lunar fix. Cheltuielile pentru chiria sălilor și a echipamentului necesar desfăşurării întâlnirilor vor fi acoperite de API din sursele proiectului. De asemenea, API va pune la dispoziția colaboratorilor materialele ilustrative necesare.

CRITERII DE SELECȚIE

La concurs pot participa cetățeni ai Republicii Moldova cu vârsta de peste 18 ani din toate regiunile țării, inclusiv din UTA Găgăuzia și regiunea transnistreană. Candidații nu trebuie să fie membri activi ai unor partide sau alte formațiuni politice (dacă vor fi selectați, ei vor trebui să semneze o declarație pe proprie răspundere privind neimplicarea în activități cu caracter politic). Candidații trebuie să fie hotărâți să contribuie la diminuarea efectelor manipulării și  dezinformării și să corespundă următoarelor criterii obligatorii:

- studenți sau absolvenți ai unor instituții de învățământ superior (indiferent de profil sau anul absolvirii);
- integritate personală și profesională;
- abilități de comunicare demonstrate;
- interes demonstrat în activitatea civică;
- buni cunoscători ai limbilor română și rusă (cunoașterea limbii engleze sau franceze va constitui un avantaj);
- mobilitate și disponibilitate pentru participare activă în activitățile proiectului;
- receptivitate și dorință de cunoaștere;
- punctualitate și seriozitate.
Persoanele pre-selectate vor fi invitate la un interviu care va avea loc în municipiul Chișinău.

 DOSARELE DE PARTICIPARE

 Înscrierea la concurs se va face în baza unui dosar care va cuprinde următoarele documente obligatorii:

  • CV-ul candidatului/candidatei;
  • o scrisoare de intenție în formă liberă, în care candidatul/candidata va descrie propria viziune privind combaterea știrilor false și a dezinformării; de asemenea, va oferi date despre experiența în organizarea/desfășurarea unor evenimente publice, rezultatele obținute, eventual, date despre participarea în alte programe similare etc.;
  • un angajament de a se implica cu dedicație în activitățile proiectului, în cazul în care va fi selectat/selectată.

 Dosarele vor fi transmise în format electronic, la adresa electronică Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., cu menţiunea „Campania STOP FALS!” până cel târziu la 20 februarie 2018, ora 12:00.

Atenție: dosarele incomplete nu vor  fi examinate.

Pentru alte informații, ne puteți contacta la numărul de telefon: 022/220995, persoană de contact – Ion Mazur, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI