icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

  Într-o atmosferă plină de serenitate și armonie, seminarul metodic destinat cadrelor didactice de Limbă franceză, cu genericul ,,Motivarea elevilor în cadrul orelor de Limbă franceză. Constatări, provocări și soluții”, s-a desfășurat cu eleganță și rafinament astăzi, 27.03.2024, în incinta IP LT ,,Ion Creangă” din orașul Fălești, oferindu-le participanților un cadru propice pentru asimilarea și aplicarea noilor cunoștințe și abilități în practica lor didactică.

  A motiva elevul pentru învățare devine astăzi dezideratul principal al cadrelor didactice, al părinților și al cominității în general. În fiecare clasă în care este predată o limbă străină, motivarea elevilor este cheia către succesul academic și dezvoltarea lor personală. Profesorii au oportunitatea unică de a crea un mediu stimulant, în care elevii să se simtă inspirați să-și depășească limitele și să-și dezvolte abilitățile lingvistice într-un mod plăcut și eficient.

 

 Remarcabilă a fost implicarea dnei Cervaniuc Diana, profesoară de limbă engleză/franceză și formator raional, care a venit cu argumente prețioase cu privire la necesitatea motivației elevilor. Prin prezentarea sa clară și pasionantă, a reușit să captiveze atenția participanților și să le ofere perspective noi și provocatoare asupra subiectului discutat. Prin experiența sa vastă și abordarea sa deschisă, dna Cervaniuc  a contribiut la crearea unei atmosfere interactive și stimulante, încurajând schimbul liber de idei și îmbogățind, astfel, experiența seminarului pentru  toți cei prezenți.

 Doamna Bordian Olga, responsabilă de disciplina Limba străină în cadrul DGEC Fălești,  a adus în discuție ideea că diversificarea tehnicilor de lectură reprezintă un mijloc eficient de a crește motivația elevilor. Argumentând că abordarea tradițională poate fi monotonă și poate să ducă la scăderea interesului, ea a pledat pentru introducerea unei game variate de metode de lectură, cum ar fi: textul lacunar, textul deformat, povestirea în șase cuvinte, lectura Cameleon, teatrul cititorilor ș.a. Această diversitate poate captiva atenția elevilor și poate stimula imaginația lor, făcând experiența lecturii mai plăcută și mai relevantă pentru ei.

 Ținem să ne exprimăm recunoștința față de dna Lungu Aliona, managerul instituției gazdă, pentru dedicarea și susținerea pe care ați oferit-o în desfășurarea acestui eveniment. Galerie foto.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI