icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

  Seminarul  didactico-metodic al profesorilor de limba și literatura rusă din școlile cu predare în limba rusă, astăzi, a avut o adresă frumoasă: IP LT ,,A. Pușkin”, or. Fălești, un liceu ce te cucerește prin creativitate, implicare, ospitalitate și inteligență caracteristicã unui  colectiv de profesioniști, în frunte cu un director competent, tânăr, energic  și cult, dl Anatoli BARGAN.

  Metodele și tehnicile de lucru  bazate pe  text,  specificate drept puncte de reper ale agendei, au fost developate, pe rând, într-o continuitate reperată, pe diferite stiluri și forme didactice, de doamnele Marina JUNCU și Ludmila DULEICO, profesoare de Limbă și literatură rusă în liceu și Aliona SAVIUC,  șefă DMCFPC.

Elevii claselor a 7-a și a 9-a, ghidați de profesoare,  au  descifrat simplu și original  tainele textelor (în proză și versuri),  meditând  despre viață, compasiune, dragoste, bunătate  etc.

 Fiindcă activitatea s-a produs la data de 21 martie - Ziua mondială  a poeziei -  a urmat un  salon  literar-artistic elevat, cu genericul  ,,Pe coardele de argint ale sufletului”, în cadrul căruia cei mai îndrăgostiți de poezie elevi ai liceului au recitat  versuri din culegerile poeților VEACULUI DE ARGINT. Emoționant, firesc, vocile elevilor i-au convins pe cei prezenți  la seminar că au prins rădăcini în poezie. Galerie foto.

 

  Iar dna Saviuc Aliona a convins profesorii că există sumedenie de metode și tehnici diverse axate pe  lucrul cu textul, care odată propuse elevilor, fac lecțiile mai atractive și productive, iar alegerea atentă a acestora este o artă profesională  - arta de a fi eficient la clasă, arta de a-i pregăti pe elevi să relaționeze cogniția cu aptitudinile și atitudinile.

  dresăm mulțumiri și felicitări pentru prestanță și ne exprimăm recunoștința față de echipa managerială, profesoarele din liceu și, îndeosebi, un mulțumesc aparte dnei Svetlana BURDEINAIA, bibliotecara instituției, care, prin activitatea literară desfășurată împreună cu elevii, a făcut să  vibreze într-un mod aparte  firele de argint ale sufletelor dornice de frumos și căldură, azi,  când Odochia își mai arată capriciile…

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI