,,Noi nu învățăm din experiență.
Învățăm din reflecția asupra experienței.”
John Dewey

   Desfășurarea seminarului raional cu profesorii de limbă străină sub genericul ,,Valorificarea predării și învățării reflexive în vederea asigurării calității învățământului centrat pe elev, în cadrul orelor de Limbă străină”, a fost un adevărat eveniment ce a avut loc pe data da 03 ianuarie 2024, coordonat cu măiestrie de către formatorul de excepție dna Gâdei Tatiana și specialista principală a DGEC Fălești Bordian Olga. Participanții au fost imediat captivați de abordarea inovatoare și de atmosfera prietenosă creată în cadrul activității.

   Au fost împărtășite nu doar cunoștințe teoretice, ci și din experiența bogată a dnei Gâdei în domeniul predării limbii engleze. Ea a subliniat importanța reflecției în procesul didactic, încurajându-i pe profesori să-și evalueze practicile și să exploreze metode noi și creative de predare.

 

   Sesiunile interactive au facilitat schimbul de idei între participanți, stimulând discuții despre importanța reflexivității și care ar fi scopurile mari ale unui profesor reflexiv. Astfel, a fost promovată colaborarea și partajarea experiențelor între cadrele didactice participante, consolidându-se în așa mod comunitatea profesională.

   Un aspect notabil al seminarului a fost accentul pus pe importanța unei relații constructive între profesor și elev. Dna Gâdei Tatiana a evidențiat rolul crucial al evaluării constructive în îmbunătățirea performanței elevilor și a procesului de predare în sine.

   În concluzie, seminarul a fost o experienă educativă profundă și inspirațională, iar valorificarea predării și învățării reflexive s-a dovedit a fi un subiect relevant și necesar în evoluția continuă a practicii educaționale, mai ales că un profesor nu predă doar informație, ci se predă și pe sine. Galerie foto.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI