icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

„Gala Succeselor”, 2018 la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, orașul Fălești

    Elevi, însoțiți de profesori care au participat la diverse concursuri școlare și au obținut succese remarcabile în diverse domenii de activitate, fiind motivați de propria voință și de dascălii lor, au fost premiați cu diplome și premii bănești la data de 25 mai 2018 în cadrul Sărbătorii „Gala Succeselor” care a avut loc la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”. Ei au încercat, au reușit, au ieșit învingători.

Scopul sărbătorii a fost de a face cunoștință cu elevii merituoși și dascălii lor, care, pe parcursul anului de studii 2017-2018, prin perseverență, muncă și talent, au contribuit la promovarea imaginii liceului la nivel raional, zonal, republican și internațional.

  Ținem să vă aducem la cunoștință că, prin ordinul nr.311 din 08 mai 2018 al DGE Fălești, Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” i s-a acordat titlul ”Cel mai Performant Liceu” pentru succesele obținute în cadrul olimpiadelor școlare, ediția 2018.

    Onoarea de a deschide careul solemn au avut-o elevii care au promovat imaginea LT „Mihai Eminescu” și la nivel internațional:

     1.Tataru Stefania, cl. aVII-a „A”- a obținut locul I, categoria Cadet-51 kg., categoria Junior - 48 kg.,la Campionatul Lumii „Extreme Games”, Insula Rhodos, orașul Faliraki.


2. Culibaba Cristina, cl.a IX-a „B” – deținătoarea Diplomei de gratitudine de la Direcția Muzeului de Istorie și Artizanat din București și a Diplomei de Merit „Pentru cel mai tânăr participant” în cadrul Concursului de la expoziția internațională de la MolDeco.

     3. Maneața Vlad, cl.a X-a „B”- deținătorul Diplomei de gradul III în cadrul Concursului Național Școlar „Școlar”, organizat de Sediul central NEXUS Moldova în parteneriat cu Centrul EXCEL, noiembrie 2017 ( ”Rezolvarea problemelor la matematică în limba engleză”).

4.Lupușor Daniela-cl.a XII-a „D”, deținătoarea premiului „MIHAI EMINESCU”, Secțiunea „Creație Literară” în cadrul Concursului Internațional de Creație Literar-Artistică pentru elevii români de pretutindeni ”Moștenite din străbuni”, 2017, ediția a III-a, etapa finală-Comuna Bilca.

     5. Papuc Elena-deținătoarea Certificatului care atestă nivelul de Competență lingvistică cu recunoaștere internațională, astfel este eliberată de la examenul de limba engleză cu nota 10 din oficiu.

6. Solomud Maria - deținătoarea Certificatului care atestă nivelul de Competență lingvistică cu recunoaștere internațională, astfel este eliberată de la examenul de limba engleză cu nota 10 din oficiu. Maria este eliberată și de la examenul de Geografie, deoarece a obținut Licul I la O.R. la Geografie.

      7. Oroșan Victoria – membru al Fondatorilor Unicului Muzeu din aer liber din țară.

8. Cozlovschi Alexandru – câștigătorul unui proiect internațional la care urmează să-și facă studiile mai departe peste hotare.

       Participarea elevilor  în diverse concursuri a contribuit la diseminarea bunelor practici de sporire a interesului pentru comunicarea corectă a întregii societăți, la demonstrarea competențelor civice, morale și interpersonale, la promovarea culturii, inteligenței și creativitatății elevilor.

În cadrul Festivității Solemne au fost premiați elevii și profesorii care au obținut succese în cadrul concursurilor:

Olimpiade Republicane: Geografie, Limba engleză, Limba și literatura română, Fizica

Concursuri Republicane:

1.Concursul Republican pentru elevi ,,Limba noastră-i o comoară”;

2.Concursul Literar Republican  „La  Izvoarele Înțelepciunii”, Ediția XXVIII-a 2018;

3.Concursul Republican de Arte Plastice și Artizanat „ Lumea în viziunea copiilor”, Ediția XI, 2018 cu genericul „Din străbuni am moștenit…”;

4.Campionatului Republican de Jocuri intelectuale „Sub Cușma lui Guguță”;

5.Concursul Republican de jocuri intelectuale ERUDIT CAFE;

Olimpiade Zonale:

1. Olimpiada școlară la limba și literatura română organizată de Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Facultatea de Litere;

2.Olimpiada școlară la limba franceză organizată de Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți;

Concursuri Zonale:

1. Concursul Regional „Aspirații Informatice”, organizat de către Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți;

2. Concurs de rezolvare a problemelor de matematică în memoria proeminentului matematician Valentin Belousov, organizat de către Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți;

3.Concursul de fizică „În memoria Petru Medvețchi”, organizat de către Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți;

4.Competiția Regională a Școlii de vară pentru copii „Împreună reducem riscurile”, ediția 2018, organizată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență Direcția Situații Excepționale, mun. Bălți;

Concursuri Raionale:

1.Concurs Național „Holocaust: istorie și lecții de viață”;

2.Concursul Raional „Citind, învăț să fiu”;

3.Etapa raională a Concursului Republican pentru elevi ,,Limba noastră-i o comoară”;

4.Festivalul-Concurs de creație literar artistică pentru elevi, cu genericul „Drag de Neam și Obicei”, organizat de DGE Fălești;

5.Concursul raional ”Elevul Anului”

Olimpiade raionale

Diferite competiții sportive

   De asemenea la Festivitate a fost prezentă Svetlana Martîniuc, Specialist Principal în cadrul Serviciului Interacțiune Comunitară a Secției Securitate Publică a IP Fălești, care a premiat elevii voluntari la IP Fălești cu diplome în semn de apreciere și înaltă considerație pentru prezența activă în promovarea și susținerea proiectului de voluntariat pentru apropierea tinerei generații de poliție.

   Se aduc mulțumiri profesorilor și elevilor care au promovat frumos și inteligent imaginea instituției la nivel raional, național și internațional. Iar succesele și performanțele să le fie mereu alături! Galerie foto.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI