icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

Educația și cultura sunt două componente indispensabile în dezvoltarea multilaterală a copiilor…

     Vineri, 02 martie 2018, la Lieceul Teoretic „Mihai Eminescu”, în cadrul săptămânii ariei curriculare „Arte și tehnologii”, a avut loc o șezătoare cu elevele claselor a VIII-a-IX-a cu genericul: „Eu port IE cu mândrie”. La această activitate, profesoara de educație tehnologică, Meșeter popular, doamna Silvia Antohi, a realizat , reușit și original, o legătură interdisciplinară, unde elevii au brodat, au cântat, au recitat...

   De asemenea, i-a reușit să facă un parteneriat cu secția Cultură din raion, avându-i ca oaspeți , dar și ca participanți. Dumnealor au prezentat pubicului școlar modele de interpretare inedită a unor cântece populare. Cu un discurs în fața elevilor a venit și domnul Budu Grigore, șef Secție Cultură și Turism, care a încurajat efortul fetelor de a păstra și a promova portul popular ca valoare incontestabilă a patrimoniului național. Oaspeții de oanoare au fost și fostele „școlărițe” ale doamnei  Antohi, femei care au învățat a broda o ie de la dumneaiei.

    Direcția Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” aduce sincere mulțumiri profesorilor implicați , în temei doamnei Silvia Antohi, partenerilor noștri de la secția  Cultură, oaspeților și, nu în ultimul rând , elevelor care au deja abilități de a broda ia noastră națională, despre care spun : „Eu port ie cu mândrie și-o brodez cu măiestrie”. Galerie foto.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI