icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

  „Pace, Pace Lumii” au rugat în ziua de 17 februarie 2019, cei peste 150 de participanți la Sărbătoarea Raională a Cântecului Patriotic cu același generic din 13 instituții de învățământ din raionul Fălești: LT „M.Eminescu”, LT „A.Pușkin”, gimnaziile din localitățile: s.Pîrlița, s.Mărăndeni, s.Bocani, s.Ilenuța, s.Obreja Veche, s.Călugăr, s.Năvîrneț, s.Făleștii Noi, s.Taxobeni, s.Glinjeni și discipolii Centrului de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Eleonora Găină” or. Fălești.

   Sărbătoarea este deja o frumoasă tradiție în raionul nostru.Bucură faptul că și la această ediție au fost prezentate creații muzicale din folclorul de recruţie, cătănie, etc / dedicate anilor de foc ( războiul din Afganistan, conflictul armat de la Nistru din 1992, cel de-al Doilea Război Mondial/ patriotic (dragostea de neam, ţară, de pace.Grație atitudinii responsabile a profesioniștilor, tinerilor, au fost atinse cu brio obiectivele evenimentului: readucerea în atenție a cântecului patriotic prin încadrarea activă a copiilor/tinerilor în valorificarea creaţiilor muzicale de referinţă ; descoperirea, încurajarea şi susţinerea tinerelor talente; consolidarea legăturii dintre generații ; realizarea schimbului de bune practici între grupurile folclorice cât și între conducătorii lor. Excepțional: nu s-a repetat nici o melodie din cele prezentate!
    Mulțumiri și recunoștință aduc membrii Asociației Veteranilor Războiului din Afganistan Fălești, OO „Combatant” Fălești, Asociația Veteranilor din rl. Fălești, pentru organizarea activităților cu implicarea ostaților internaționaliști, combatanților, de comemorare a celor, ce și-au jertfit viața în numele păcii. Galerie foto.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI