icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

           Implementarea  Curriculumului 2019 la Limba și literatura română în clasa a V-a, monitorizată de DGE, conform Planului de activitate  pentru anul de studii în desfășurare, rămâne problemă prioritară. S-au scurs  deja aproape 3 luni de activitate  educațională, e posibil să facem niște totaluri și concluzii, să trasăm obiective clare pentru activitatea ulterioară.

         În acest scop, săptămâna trecută,  a fost organizat seminarul metodic cu profesorii de Limbă și literatură română care predau la clasa a V-a. La întălnirea organizată  s-au  analizat și discutat unele rezultate ale implementării  noilor documente de politici, s-au făcut totaluri și concluzii vis-a-vis de  studierea , cunoașterea  și respectarea actelor  reglatorii ce țin de implememtarea calitativă a noii Curricula, de asigurarea continuității în implementarea Instrucțiunii privind managementul temelor de casă la disciplină, a continuității la nivelul clasei  a V-a  din perspectiva  trecerii de la Evaluărea Criterială prin Descriptori (ECD) la  evaluarea prin note.

        De asemeni s-a vorbit despre activitaea eficientă a Comisiilor metodice „Limbă și comunicare” din instituțiile de învățământ secundar – general din raion și despre completarea conformă cerințelor a protofoliilor cadrelor didactice  și a mapelor Comisiilor metodice.

       Cadrele didactice s-au autosesizat  vizând  carențele   admise și au  obținut claritate  cu privire  la unele momente  mai dificile. Galerie foto.

    

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI