icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

Holocaustul, amprenta amară a istoriei

      27 ianuarie a fost declarată în anul 2005, de către Organizația Națiunilor Unite, Ziua de Comemorare a Victimelor Holocaustului. Este o pagină neagră în istoria umanității care a lăsat o amprentă dură.Astfel,  profesoarele de istorie din Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu’’, orașul Fălești au organizat o serie de activități dedicate acestor evenimente:

* 24.01.2017– a fost desfășurată ora de dirigenție în clasa a X-a -A, diriginte Cernavca Natalia, profesoară de istorie, în parteneriat cu reprezentanți de la ,,Casa Speranței”, Osipov Tatiana – pedagog, Stăuceanu Eugenia – educator cu tema: „Victimele evreești ale Holocaustului” .

* Masă rotundă :„Holocaustul-crimă împotriva umanității”, activitate desfășurată cu elevii din clasele a IX-a, profesoară – Cernavca Natalia;

* 26.01.2017, profesoara de istorie, Carp Cristina – a organizat o activitate în baza discursului „Germania nazistă și Holocaustul” – cu elevii clasei a X – a- E.

* Elevii claselor a XII-a, ghidați de profesoara de istorie, Gligor Lucia, au organizat o conferință științifică cu genericul: ,,Holocaustul o pagină de neuitat în istorie’’.

      În cadrul conferinței au fost elucidate mai multe aspecte ale holocaustului, cum ar fi cauzele subiective și obiective ale holocaustului, consecințele acestuia, manifestarea holocaustului în spațiul European, Basarabia, Bucovina și Transnistria, teroarea suferită în trenurile și lagărele morții.

       Elevii au analizat mărturii ale supravețuitorilor, monumente istorice în memoria jertfelor holocaustului, medalia ,,Dreptății între popoare” acordată de statul Israel celor care au fost solidari cu evreii expuși acestui masacru.

        La final, cei prezenți la conferință și-au exprimat opinia proprie, construind o piramidă a păcii, toleranței și solidarității astfel condamnând piramida urii. Galerie Foto.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI