Programul pentru Evaluarea Internațională a Elevilor (Programme for International Student Assessment, PISA) are ca scop evaluarea competențelor elevilor la nivel mondial. 

  Rezultatele PISA arată performanța sistemului de învățământ și  se concentrează pe evaluarea abilităților și cunoștințelor pe care elevii le dobândesc în timpul școlarizării lor.

Acesta a fost subiectul de bază al ședinței de lucru cu managerii instituțiilor de învățământ gimnazial și liceal din raion: ,,Rezultatele în cadrul Programului pentru Evaluarea Internațională a elevilor PISA 2022”, desfășurată la data de 30 ianuarie 2024, în incinta CCACT ,,Eleonora Găină” din or. Fălești.

Responsabile de organizarea și desfășurarea ședinței de lucru au fost doamnele Viorica Caterinici, manager în IPG ,,I. Dumeniuk”, s. Călugăr și Svetlana Căruntu, manager în IPG ,,M. Corlăteanu”, s. Glinjeni.

 

Ședința de lucru a adus în prim plan analiza rezultatelor obținute de elevii din raion în cadrul testării. Acest studiu oferă oportunitatea de a înțelege mai bine factorii care influențează performanța academică a elevilor.

În urma dezbaterilor, s-a dedus că PISA este o inițiativă globală semnificativă pentru evaluarea și compararea performanțelor educaționale ale elevilor. Prin furnizarea datelor obiective, programul contribuie la îmbunătățirea sistemelor de de învățământ la nivel mondial.

În cadrul ședinței, s-a subliniat importanța organizării și desfășurării olimpiadelor școlare la nivel rational, inițiativă ce are ca scop de a stimula excelența academică și de a oferi elevilor șansa de a-și demonstra abilitățile în diverse domenii.

De asemenea, s-a evidențiat necesitatea respectării riguroase a Regulamentelor de atestare a cadrelor didactice și manageriale din învățământul general, așa cum atestarea este unul din procesele care se apropie cu pași rapizi.

Aceste eforturi la nivel raional contribuie la cultivarea unui mediu educațional stimulativ, înclinat spre ridicarea nivelului de performanță a elevilor, dar și a cadrelor didactice la nivel local. Galerie foto.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI