Din cuvânt se naște înțelepciunea și din graiul limbii –învățătura. La data de 14 octombrie 2023, învățătoarea Musteațî Oxana din IPLT ,,Mihai Eminescu”, orașul Fălești a desfășurat PROIECTUL  EDUCAȚIONAL LA NIVEL REGIONAL, ,,Festivalul porumbului”, ediția I, 2023. Proiectul a fost susținut și desfășurat în  colaborare cu părinții, meșterii populari, învățătoarele din ciclul primar și alți actori educaționali din IET ,,Lăstărel”, IET  din Făleștii Noi, IPLT ,,A. Pușkin”, IPLT ,,Ion Creangă”, IP Gimnaziul din s. Musteața, IP Gimnaziu din s. Gherman, raionul Ungheni, Centrul de Educație non-formală ,,Prietenia”.

 

  Toți cei prezenți au demonstrat,  prin graiul viu, abilități,  deprinderi moștenite de la bunii și străbunii noștri. Porumbul a stat la baza alimentației primelor civilizații, pe care au împrumutat-o și strămoșii noști.  Ei au transformat-o într-o valoare națională. Mămăliga rămâne a fi și pentru generațiile viitoare un simbol al Republicii Moldova.

  Activitățile distractive s-au intercalat cu activități de învățare, desfășurate la un nivel înalt în cadrul celor patru zone: Istoria porumbului, Arte, Confort și incluziune și gastronomie.

  Toți participanții au fost serviți cu ceai din mătase de păpușoi, mămăligă și porumb fiert.

  Aducem sincere mulțumiri tuturor cadrelor didactice, partenerilor educaționali și, în deosebi, părinților care s-au implicat cu multă inspirație în desfășurarea activității. Galerie foto.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI