Pe data de 21.06.2023 responsabilii de implementarea Programului „Bugetarea Participativă în Școli” în IP LT ,,A. Pușkin” au partcipat la evenimentul de totalizare și evaluare a primei runde de pilotare a programului.

      Acest program a fost pilotat în anul școlar 2022-2023 de către Asociația Promo-LEX, în parteneriat cu Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral și Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova.

       În cadrul evenimentului  directorul liceului, dl Bargan Anatoli,  a  menționat că principala motivație de a participa în acest Program a fost dorința de a face auzită vocea elevilor și de a-i implica activ și democratic în luarea deciziilor de repartizare eficientă și responsabilă a unei părți din bugetul școlii pentru problemele pe care elevii le consideră prioritare, totodată a vorbit despre cât de utilă și importantă a fost fiecare dintre activitățile organizate, dar și despre dificultățile pe care le-au întâmpinat în perioada implementării programului.  

 

      Cele 2 proiecte de infrastructură școlară care au fost selectate de elevii IP LT ,,A. Pușkin” în cadrul Programului prevăd  renovarea terenului sportiv și modernizarea spațiului de așteptare a autobuzului școlar. Proiectele urmează să fie implementate până în toamnă de către administrația liceului cu suportul financiar oferit de Consiliul Raional Fălești și cofinanțat de Asociația Promo- LEX și cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

 În anul școlar 2023-2024 IP LT ,,A. Pușkin”   va continua să implementeze de sine stătător mecanismul de bugetare participativă.Galerie foto.

 

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI