icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

        

"Secretul bucuriei în muncă  constă într-un singur cuvânt - excelență. A ști cum să faci ceva bine înseamnă  a te bucura de aceasta."

                                                                                                    Pearl Buck.


          Posibilitatea profesorilor de a se bucura de succes  în munca  pe care o realizează zi de zi se datorează și faptului că sunt mereu în căutarea de cunoștințe noi, aptitudini noi și experiențe noi.
        Astfel, în cadrul seminarelor  metodice, realizate cu profesorii de limbă și literatură română din cadrul Comisiei metodice raionale,  din  09.11. 22  și 11.11.2022, cu genericul : "Aspecte conceptuale cu privire la implementarea Curriculumului Național la disciplina școlară limba și literatura română în instituțiile raionului" au fost propuse metode de implementare  a  Curricula 2019  prin prisma DOOM 3 și prin realizarea textelor\ produselor multimodale.


        Au fost prezentate competențele specifice, unitățile de competență și cele de  conținut care includ anumite modificări ale DOOM 3 și care presupun o creștere graduală per clase.
        De asemenea, a fost prezentat conceptul de text/ produs multimodal și  exemple pe care profesorii le pot utiliza eficient și creativ în cadrul orelor de limbaă și literatură română.
        Din prezentările și discursurile raportorilor, a profesoarelor Tambur Cristina   și  Dilion Cristina , IP LT ,, M.Eminescu”, la școala națională,  și a colegelor din școala cu predare în limbile minorităților naționale ,-  Chifiac Olga și Deaciuc Ina, IP LT ,, A. Pușkin,,   precum   și a moderatoarei seminarului Aliona Saviuc, participantele la seminar  au primit răspunsuri la întrebările pe care le aveau la anumite aspecte de implementare a Curriculumului 2019,  au acumulat experiența de a realiza lucrurile bine, interesant și captivant în baza recomandărilor metodologice  propuse pentru activitatea de zi cu zi la clasă. 

        La baza prezentărilor a stat  un studiu foarte minuțios   asupra  Curricula la LLR , atât pentru școala națională , cât și pentru școala cu predare în limbile minorităților naționale,   ce a urmărit  corelarea competențelor specifice și a unităților de competențe cu normele DOOM -3 și cu textul / produsul multimodal , cu ieșire spre unitățile de conținut.

        Responsabilul de disciplină a făcut referire și la cadrul metodologic , punctând momentele esențiale pentru  realizarea produselor / texelor multimodale și pentru predarea/învățarea/evaluarea   unităților de competențe  dezvoltarea cărora este direct legată de cunoașterea și respectarea normelor DOOM .

         Participantele la seminar  au apreciat  aspectul alfabetizării multimodale și al lucrului practic cu DOOM-3, care sunt actuale  și utile pentru  implementarea calitativă a Curriculumului 2019 la  toate disciplinele școlare.Galerie foto.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI