icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

   Miercuri 16 noiembrie 2022, în incinta Centrului de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești s-a desfăşurat seminarul metodico-practic raional cu profesorii de istorie cu tema ,,Utilizarea tipurilor de itemi propuşi în programa pentru examenul de absolvire a treptei gimnaziale la disciplina Istoria românilor şi universală în proiectarea evaluărilor sumative la clasa a IX-a.

    În cadrul seminarului doamna Galina Scorpan, profesoară de istorie, grad didactic Unu, IP Gimnaziul Hiliuţi şi Elena Jitari,şef SPEM împreună cu cadrele didactice au abordat cele mai importante aspecete ale pregătirii elevilor către examenul de absolvire a treptei gimnaziale la disciplina Istoria rămânilor şi universală. Au fost  puse în discuţie temerile, eventuale problemele ce pot apărea în timpul examelor, în scopul prevenirii anumitor riscuri.

  Întreaga activitate s-a axat pe metodica elaborării unui test, tipuri de itemi, posibile răspunsuri şi evaluarea lor. Cadrele didactice au lucrat în grup, au analizat programa de examen, au exersat şi au analizat baremul de corectare.

  În final s-a ajuns la concluzia, că exersarea cu diverse tipuri de itemi pe parcursul anilor de gimnaziu, duce la un rezultat aşteptat şi la formarea competenţelor specifice disciplinei Istoria românilor şi universală. Galerie foto.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI