icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
și Cultură Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
February 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

  La pace   și viitor  viseză copiii și gândesc maturii …

     Ieri, 9 mai, de Ziua  Victoriei  și  a Europei, UPSC a găzduit rezonanțele literar-artistice ale pacii. În regatul pedagogic al lui Ion Creangă, PACEA a fost conștientizată și elogiată profund.

     Olimpicii la limba și literatura română și-au dat mâna cu laureații concursului universitar „Fii  Ambasador UPSC!”. În asentiment, aceștia au dat onor semnificativ Europei și limbii și literaturii române.

      Peste 200 elevi și profesori din Republica Moldova și România și-au omagiat astăzi performanțele lingvistice și literar-artistice, rezultate obținute merituos în cadrul Olimpiadei Universitare la limba și literatura aromână, ediția 2022.

      Cinci trofee cu marca Premiul Mare și cinci carnete de student înmânate autorilor celor mai prestigioase lucrări din concurs au pus în valoare comportamentul performant al Olimpicilor și au bucurat inima celor prezenți la eveniment.

      Suntem mândri de faptl  că printre premianții evenimentului  se numără  și  eleva clasei a XII-a B, Anastasia Gîlca din LT ,, I.Crengă,,  ,    care a ocupat locul II ,  iar alte 3 eleve :  Maria Mironiuc , Nadejda  Cugut și Cristina  Mînăscurtă s-au învrednicit de diplome de mențiune!!!

Surpriza absolută a evenimentului a constituit-o prezența la manifestare a personalităților de referință din  spațiul literar  și cultural național – Eugen DOGA și Ion HADÎRCĂ.

 În context sărbătoresc, a fost lansată și audiată  „Odă Europei”, lucrare muzicală de excepție,  aparținând acestor somități.   Lumina a luat chipul continentului în care suntem cu toții egali, iar îndemnul „VREM PACE!” a constituit laitmotivul acestui eveniment de anvergură.

,,  Precizăm că este pentru prima oară când Olimpiada Universitară la limba și literatura română a fost organizată în format național, integrând în concurs și elevi performanți din România: Cluj-Napoca, București, Slatina, Suceava, Târgul Neamț, Vaslui, Iași. Cordiale mulțumiri îndreptăm către toți organizatorii acestui frumos eveniment:dnei conf. univ. dr. Alexandra BARBĂNEAGRĂ, rectorul UPSC și membrilor Catedrei de limba și literatura română (șeful catedrei, dr. hab. Prof. univ. Adrian GHICOV și Dnei conf. univ., dr. Olga BOZ, șefa Comitetului de Calitate) pentru contribuția substanțială în organizarea evenimentului,, -a menționat dna A.Lungu , managerul IP LT ,, I.Creangă,,  și professoara  elevelor partiipante la olimpiadă. Galerie foto.

Dirrecția Generlă Educație și Cultuă Fălești apreciază oporunitatea de colaborare cu USP ,, I.Creangă,,  și implicarea în concurs a elevilor și profesorilor făleșteni  , și  aduce sincere felicitări premianților din liceu pentru prestanță și promovarea imaginii educației din raion!

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE ȘI CULTURĂ FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGEC FALESTI