Impementarea calitativă a Curricula disciplinară 2019 este  linia directorie în activitatea  sistemului educațional din raion în anul de studii în desfășurare.

      Procesul de implementare  a Curriculumului 2019, inclusiv  la Limba și literatura română,   se  axează pe  îmbunătățirea calității la nivelul practicii educaționale, lucru asigurat de formarea personalului didactic , adecvarea politicilor în domeniile evaluării rezultatelor școlare, adecvarea managementului educațional  și a  managementului inspecției școlare .

     Cadrele didactice  de Limbă și literatură română din raion,  prezente la seminarul din 30.10.2020 , au beneficiat de prezentări ale unor platforme de lucru cu elevii la distanță sau în cadrul orelor, platforme   care nu au fost explorate până la moment în școlile raionului,  au luat cunoștință   și au exersat   unele tehnici de lucru axate pe text, aspect dictat de prestanța adolescentului de azi și de competențele de format la elevi, au  fost informați despre noile ordine ale MECC ce țin de atestare, siguranța online a elevilor   și organizarea procesului educațional în condițiile învățării mixte.

      Obiectivul  esențial al seminarului a fost  informarea / formarea cadrelor  didactice la disciplină  pentru asigurarea  corespondenței dintre curriculum implementat și cel proiectat la disciplină, dintre componentele și prevederile  documentelor curriculare   și ceea ce se implementează la nivelul clasei de   elevi ,  precum  și despre    respectarea   logicii interne a procesului de implementare.

    Mulțumiri aparte DGEC Fălești aduce formatorilor locali: Maria Șorunga, manager IP Gimnaziul ,,E.Coșeriu,, Catranîc, Margarita Rotari și Ludmila Lupașcu , profesoare de Limbă și literatură română în același gimnaziu, care au demonstrat  încă o dată că un profesor adevărat trebuie să fie în pas cu generația  tânără de azi, să cunoască trăirile și  specificul adolescentului contemporan și să-l ghideze  pentru     dezvoltarea personală în baza așteptărilor societății de azi.

    Acțiunea următoare este diseminarea informației la nivel de instituție, obligație care aparține, prin dispoziția șefului DGEC, profesorilor ce au asistat la seminar , or, în contextul pandemiei de COVID-19,  nu au putut fi invitați la seminar  toți profesorii la disciplină. Galerie foto.

Mizăm pe responsabilitatea și corectitudinea colegilor noștri!  

                                                                                     A.Saviuc, șef DMCFPC

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI