icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

                                       ,,Sunet de bucium eminescian”

   Acum se scriu multe versuri pretutindeni, în toate colţurile lumii. Totuşi, în sânul unei culturi, deasupra tuturor domneşte unul, numai unul care se cheamă poet naţional.

Eminescu a dat o viaţă nouă întregii noastre limbi, a băgat-o în luptele cele mai crâncene, şi izbânzile pe care le-a repurtat această armată sub cârmuirea lui rămân a fi cele mai mari izbânzi ale noastre.

Această idée druțiană a fost ca o pânză pe care s-au imprimat activitățile desfășurate în IPG Izvoare în cadrul săptămânii dedicate limbii și literaturii române cu genericul ,,Sunet de bucium eminescian”.

Săptămâna a demarat cu ore de limbă și literatură română la fiecare clasă, în cadrul cărora au fost reflectate aspecte ortografice, ortoepice și morfologice ale limbii române conform DOOM2, apoi au urmat: concursul de inteligență ,,Cum ne vorbim limba?”; recital de poezie ,,O țară, o casă, un grai-atât mi-e de-ajuns pentru trai”; concurs de desene inspirate din operele literare studiate.

Săptămâna a finalizat cu serata –concurs ,, Miss Smărăndița”, care a avut

drept scop de a-i aduce pe copii cât mai aproape de limba moştenită de la părinţi şi bunici, iar participantele - să demonstreze abilitățile oratorice prin probele de prezentare cât mai originală, dar și de prezentare a costumul național.

Eforturile comune ale profesoarelor de limbă și literatură română

Ursachi Svetlana și Rață Iulia, dar și ale elevilor, au garantat un program de succes. Aceștia, încântaţi şi motivaţi, au încercat să demonstreze pe parcursul întregii săptămâni că cel mai frumos omagiu poetului ar fi să-i citim opera, să medităm asupra frământărilor lui, reflectate în opera-i de actualitate stringentă ca atunci, când vom merge la masa rotundă a viitorului, vom lua truda și cinstea, suferințele Marelui Poet național.

DSC_0003
DSC_0008
DSC_0013
DSC_0014
DSC_0020
IMG_20170113_173731
IMG_20170113_174552
1/7 
start stop bwd fwd

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI