Competenţa de comunicare este considerată de mulţi autori ca o capacitate globală care cuprinde capacităţi comunicative ale indivizilor, dobândite de-a lungul vieţii. Acestea pot fi îmbunătăţite prin aplicarea unei metodologii speciale care ar contribui la dezvoltarea competenţei de comunicare eficientă.

         Acte normative, reguli, metode și tehnici, resurse educaționale TIC , modele ce țin de formarea - dezvoltarea – evaluarea competenței de comunicare orală și scrisă a elevilor din școlile raionului au fost obiectul de studiu al profesorilor de limba și literatura română din instituțiile de învățământ din raion , convocați într-un atelier de lucru la 25 noiembrie 2016 , în incinta LT ,, A. Pușkin,, or. Fălești.

         Aici dânșii și-au îmbogățit experiența profesională , muncind   timp de 4 ședințe în cadrul a 2 sesiuni, la însușirea și predarea noilor reguli ortografice din DOOM 2, puse în aplicare  prin ordinul ME nr. 872 din 17 octombrie 2016, la obținerea abilității de   a utiliza diverse platforme educaționale online Web -2.0 la diferite etape ale lecției, la cunoașterea viziunii didacticii moderne asupra formării- dezvoltării – evaluării competenței comunicative a elevilor.

         Formabilii au menționat în unanimitate utilitatea și eficiența atelierului desfășrat , dar deosebit de impresionantă pentru toți a fost conlucrarea cu modelul comunicativ viu în persoana Doamnei lector superior universitar, Aurelia Codreanu- Bârsan de la US ,, A. Russo,, din Bălți, căreia îi mulțumim din suflet pentru formare.

Cadrele didactice s-au întors în instituții pentru a munci și a realiza tema de casă: un filmuleț video realizat în platforma Stupeflix cu secvențe din activitățile de implementare a   noutăților discutate și învățate la întrunire.

                                                                         Aliona Saviuc, șef DMCFPC

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI