Duminică, 16.02.2020, echipa de elevi Roboking din IP Gimnaziul „Eugen Coșeriu”, s.Catranîc au participat la Competiția națională de robotică FIRST LEGO League 2020 realizat în municipiul Chișinău în cadrul Proiectului USAID CEED II și Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC (ATIC).

   O competiție care este formată din mai multe probe: Misiunea robotului; Designul robotului; Valori fundamentale; Proba proiectului.

  Pentru particiare elevii au depus o muncă sârguincoasă în timpul pregătirilor: au construit robotul și atașamentele la el, au creat programe pentru robot, au creat un prototip pentru proba proiectului. Provocarea proiectului din anul acesta a fost CITY SHAPER (Îmbunătățirea arhitecturii orașului). Elevii au realizat un proiect care ar îmbunătăți siguranța traficului rutier din zona opririi pentru elevi la gimnaziul în care învață. Înainte de concurs elevii au împărtășit ideile lor cu Inspectoratul de Poliție din orașul Fălești. Mulțumim specialiștilor din cadrul Insectoratului de Poliție: ofițerului superior al serviciului interacțiune comunitară,   Secției securitate publică, Inspectorului principal Marian Svetlana, ofițerului psiholog al  Secției resurse umane, Inspector superior Maciura Cristina, ofițerului al serviciului supraveghere tehnică și accidente rutiere a Secției securitate publică a Inspectoratului de poliție Fălești, Inspector principal Toderica Eduard, pentru încurajarea elevilor, pentru propunerile de care membrii echipei Roboking au ținut cont la implementarea proiectului.

  Mulțumim susținătorilor din IP Gimnziul „Grigore Vieru”, Sarata Veche pentru suținerea  echipei Roboking în timpul competiției. Elevilor echipei Roboking le dorim succese și realizări frumoase în cadrul studierii disciplinei Robotica.

  Această activitate a avut loc datorită susținerii DGE Fălești, care a contribuit la asigurarea deplasării elevilor cu transportul școlar.  Aceasta ne motivează să fim activi. Dorim succes tuturor celor care se inițiază în studiul disciplinei Robotica și fie ca cele studiate în acest domeniu să vă aducă un real folos în alegerea cariei profesionale. Galerie foto.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI