La data de 14.03.2017 în incinta bibliotecii IP Gimnaziului „Sergiu Moraru” s.Obreja Veche s-a desfășurat cenaclul literar cu genericul: „Cărți aniversare” coordonat de către bibliotecara Chistol Lucia. Aici au fost puse în discuție operele bunicului Humuleștean, Ion Creangă, și marelui scriitor Alexei Mateevici. 

      Ca și oamenii, cărțile , operele au aniversări, împlinesc vârste.  Basmul „Povestea lui Harap Alb”, care a fascinat mulți cititori, rotunjește vârsta de 140 de ani, iar poezia „Limba noastră” cuvintele căreea răsună în Imnul de Stat al Republicii Moldova - 100 de ani de la publicare. Noi nu am rămas  indiferenți și cu mare ardoare am răsfoit paginile cărților din biblioteca gimnaziului pentru a acumula informații. 
        Eu, eleva clasei a VIII-a, Guțu Nicoleta, împreună cu eleva clasei a VI-a „A” Stupac Elena, am vorbit despre viața și activitatea scriitorilor. Cu date biografice a venit eleva clasei a VII-a, Cazacu Alina, iar Bejenar Ana, Bejenari Natalia, Jalbă Nicoleta, Gorceac Nicoleta au recitat expresiv poezii din opera lui Alexei Mateevici. Elevii clasei a VI-a „B”, Stîrcu Alin-Simion și Moldovanu Gheorghe cu solidaritate, cu un sentiment de patriotism ne-au recitat poezia „Limba noastră”.
         Am finalizat cenaclul prin interpretarea Imnului  de Stat. Suntem foarte încântați că doamna bibliotecară ne așteaptă în sala bibliotecii și acolo aflăm foarte multe informații utile, atât pentru școală cât și pentru viață. Ne este dragă cartea, ne este interesantă, CITIȚI, COPII, LITERATURĂ! Ușile bibliotecilor să fie tot mai larg deschise de către noi. Galerie foto.
Guțu Nicoleta, eleva clasei a VIII-a, 
IPGimnaziul „Sergiu Moraru” satul Obreja Veche, rl Fălești

 

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI