icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   
La data de 10 martie 2017, în incinta IPG „Sergiu Moraru” s. Obreja Veche elevii claselor a  V - VII-a au avut posibilitate să participe la  un dialog deschis cu avocatul poporului pentru protecția drepturilor copilului, Maia Bănărescu. Scopul întâlnirii a fost: Totalurile concursului de desene cu  tematica „Sănătatea ta - dreptul tău, viitorul tău!”, organizat de avocatul poporului pentru protecția drepturilor copilului. La acest concurs  au participat 33 de elevi ghidați de profesoara de educație plastică Mocanu Irina. Elevii au dialogat sincer, demonstrând multe  cunoștințe. Punctul culminant pentru fiecare copil a fost înmânarea diplomelor meritate, apoi copiii s-au fotografiat cu avocatul poporului Maia Bănărescu,  pentru istorie. Podoleanu Sevastian, elevul clasei a VI-a, a primit din partea Ministrului Sănătății Ruxanda Glavan un ghiozdan cu diferite enciclopedii „Elemente în viața omului”, caiete, legende etc... Gimnaziului ”Sergiu Moraru”, în afară de diplomă pentru participarea elevilor la concursul de desene, i s- a oferit o donație de cărți pentru biblioteca școlară: 
„Studiu, Percepții asupra drepturilor omului în Republica Moldova”, „Violența în familie”, „Convenția internațională cu privire la drepturile omului în „Respectarea dreptul omului din Republica Moldova”, „Adolescența, drepturi și răspunsuri”, „Drepturile persoanelor cu dizabilități”, „Cine este avocatul poporului” „Telefonul copilului gratuit 080011116”, „14 drepturi ale pacientului”, „Manualul funcționarul public în domeniul Dreptul Omului” ș.a.
    Copiii au rămas mulțumiți de această întâlnire, și-au exprimat opiniile cu privire la desfășurarea acestui concurs. Un cuvânt de multumire a adresat organizatorilor elevele clasei a VII-a Cazacu Alina, Stupac Elena, și Vieru Grigore clasa VI-a „A”. Galerie foto.

 

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI