Cartea de Aur a Basarabiei și a Republicii Moldova este o compilație de 1800 biografii a oamenilor de valoare de pe teritoriul țării noastre din ultimii 200 de ani. Au fost colectate realizările băștinașilor noștri de pe toată suprafața globului pămîntesc și au fost prezentate într-o formă profesionistă. La moment, Academia de Științe a Moldovei lucrează asupra divizării Cărții de Aur...” în subdomenii specializate și care urmează să se facă cursuri specializate pentru universități și instituțiile preuniversitare.

Au fost incluși oamenii de artă ce s-au făcuți remarcați pe plan mondial, inclusiv printre fondatorii Hollywod-ului, 4 oameni de la noi care au luat premiul Oscar, oamenii de știință ce au descoperiri premiate cu Premiul Nobel, sportivii noștri de performanță, inventatori remarcabili, etc. De asemenea au fost incluși oamenii de toate etniile și din toate unitățile adrministrativ teritoriale. Cel mai important factor care a stat la baza criteriilor de selecție a fost creația. Noi ne-am distanțat să dăm etichetări, să ne expunem asupra calităților personale sau asupra viziunilor – doar am expus realizările pe plan profesional.

Vă rog să examinați posibilitatea de a face o comandă de carte pentru bibliotecile și instituțiile de învățămînt din raionul Dvs. Prezentarea acestor biografii de succes copiilor va duce la sporirea încrederii în sine, deoarece vor vedea că în orice domeniu ei au șanse să se realizeze.  index

O scurtă prezentare a conceptului se poate de găsit în link-urile următoare:

">
– emisiunea Interpol” cu Natalia Morari

http://www.prime.md/rom/shows/item6/video/recent/item6476/#main – emisiunea Discuții la o cafea” cu Doina Popa.

Pentru a procura cartea urmați pașii:

1. Instituțiile transferă bani pentru numărul dorit de cărți.

2. Noi contabilizăm și aducem numărul solicitat de cărți, însoțite de facturi pentru fiecare instituție - la DGE.

3. Instituțiile vin la DGE pentru a ridica Cartea și ștampila factura.

4. DGE transmite facturile ștampilate înapoi.

P.S. rugăm fiecare instituție să ne transmită rechizitele pentru a scrie facturile la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Cu respect, Denis Roșca

Tel: 068 680 112

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI