În cadrul atelierului desfășurat la data de 28 decembrie 2023, cadrele didactice pasionate de fizică s-au întrunit pentru a explora modalități inovatoare de a integra experimentele în procesul de învățare.  Tema atelierului, ,,Utilizarea experimentelor în predarea-învățarea fizicii”, a oferit o oportunitate unică de a împărtăși și aprofunda cunoștințele într-un mediu practic.

    Participanții au început atelierul cu o sesiune interactivă dedicată rezolvării de probleme specifice pentru nivelul gimnazial propuse de către domnul Scutelnic Ion, cadru didactic grad superior, din IP LT ,,Mihai Eminescu”, o. Fălești. De la concepte fundamentale la provocări mai complexe, fiecare problemă a fost abordată cu pasiune și expertiză, oferind o perspectivă amplă asupra modului în care se pot integra experimentele în contextul teoriei fizice.

 

    După prezentarea teoretică cadrele didactice au realizat lucrări de laborator și au avut șansa de a explora fenomenele fizice prin intermediul experimentelor practice. Cu ajutorul senzorilor PASCO, domnul Crețu Ruslan, IP LT ,,Mihai Eminescu”, or. Fălești, a demonstrat cum putem aduce o dimensiune captivantă și precisă în procesul de învățare.

    Partea digitală a atelierului a cuprins prezentarea unor experimente virtuale și simulări interactive. Aceste resurse au evidențiat beneficiile utilizării tehnologiei în predarea fizicii, facilitând înțelegerea conceptelor abstracte și stimulând curiozitatea elevilor.

    Analiza rezultatelor evaluării aplicate la clasa a IX-a focalizată pe monitorizarea implementării Curricula 2019 la disciplina Fizica a oferit oportunitate de a reflecta asupra succeselor și provocărilor întâmpinate în procesul educațional.

   Pe parcursul activității cadrele didactice au avut nu doar ocazia de învățare și colaborare, dar și un pas semnificativ către inovație în predarea fizicii. Galerie foto.

Atelierul a fost moderat de către Inga Bînzari, specialistă DMCFPC.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI