Cu entuziasm și determinare, ziua de 30 august 2023, a adunat minți strălucite din lumea educației, pentru a încuraja și disemina experiențele de succes în domeniul educațional la tradiționala Conferință Pedagogică, anuală, cu genericul ,,Educație în spiritul valorilor naționale și democratice pentru o dezvoltare durabilă”.

Acest eveniment mult așteptat a adus împreună cadre manageriale și didactice, președinți ai comitetelor sindicale, tineri specialiști, parteneri educaționali și onorați oaspeți pentru a discuta despre importanța educației în formarea personalității și despre cele mai noi tendințe și idei care modelează viitorul învățământului din raionul Fălești. Explorând noi orizonturi în educație, participanții care au fost invitați au avut posibilitatea să se inspire reciproc, să împărtășească bune practici și să pună în dezbateri direcțiile actuale și viitoare ale educației.

 

Cu mesaj de felicitare ne-a onorat președintele raionului Fălești, dnul Sergiu Fîntîna, care a menționat că rolul decizional și imporanța educației în formarea personalității este o prioritate pentru Consiliul Raional Fălești.

De asemenea, tradițional, au fost primiți în rândurile pedagogilor, 10  tinerii specialiști, dornici de a cuceri orizonturile pedagogiei. Cu un mesaj de bun venit în adresa tinerilor specialişti a venit vicepreședintele raionului, dnul Tambur Veaceslav, menționând despre contribuția semnificativă a cadrelor didactice în educarea tinerilor.

Punctul central al evenimentului l-a reprezentat discursul doamnei Mariana OSADȚA, șefa DGEC Fălești, care a subliniat aportul și însemnătatea strânsei colaborări dintre toți actorii mediului educațional, dar și nevoia adaptării la toate provocările și oportunitățile tehnologice aduse de schimbarea zilei de azi.

         Un mesaj de salut a prezentat și Reprezentantul Guvernului în teritoriu, șeful adjunct al Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat, dnul Buzinschi Ion, precizând că Guvernul promovează un sistem educațional accesibil și cu oportunități egale pentru toți cetățenii cu relevanță pentru viață, societate și economie și cu un grad înalt de calitate.

Agenda evenimentului desfășurat a inclus sinteza privind rezultatele anului de studiu 2022-2023, dezbateri, prezentări de bune practici, problemele din domeniul educational și s-a finalizat cu elaborarea unei rezoluții care conține obiectivele pentru noul an de studii și indicatori de monitorizare și evaluare, stabilind un vector comun  de dezvoltare pentru toate instituțiile de învățământ din raion.

         Prin întreaga sa paletă de acțiuni, Ediția 2023 a Conferinței Pedagogice Raionale a contribuit la promovarea dialogului axat pe necesitățile și așteptările sistemului educațional din raion. Această zi  a demonstrat că, prin colaborare și inovație, putem construi un viitor mai strălucitor pentru a obține o educație de calitate. Galerie foto.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI