SAPTAMÂNA MUZICII

CÂNTECUL ÎȘI FACE DRUM
LA OM HARNIC, LA OM BUN,
E TRIMIS DE DUMNEZEU
SĂ-L CÂNTE TOT NEAMUL MEU.

Dumnezeu ne-a lăsat din cer un policandru uriaș împodobit cu lumânări aprinse pentru Grai și Cântec. Datoria noastră, a moștenitorilor acestei moșii străbune, este de a menţine lumînările aprinse, pentru a păstra veşnic vie flacăra sufletului îndrăgostit de frumos.

Cântecul trebuie readus în sânul neamului, trebuie cântat la sărbători de mic şi mare, altfel ne înstrăinăm.Cântecul trebuie să persiste permanent între copii, ori ei sînt moştenitorii ce vor ţine lumânările cântecului aprinse pentru generaţiile următoare.

În acest context, în perioada 24-28 octombrie, în Gimnaziul Izvoare s-a petrecut ,,Săptămâna Muzicii” organizată de profesorul de educaţie muzicală - Iurie Cîşlaru. Elevilor li s-au propus un şir de activităţi interesante, care au avut menirea de a le trezi interesul, a le educa dragostea faţă de muzică şi în special, faţă de tezaurul nostru nepreţuit – FOLCLORUL.

Pentru a încuraja tinerele talente elevilor li s-a propus să interpreteze piesele preferate, astfel încât toţi doritorii au avut posibilitatea să urce în scenă. În mod deosebit s-au remarcat elevele clasei a VIII-a Cîşlaru Valeria, Ciomschi Adelina, Lungu Aluniţa, elevele clasei aVI-a Mironiuc Andreia, Semeniuc Dănuţa. Dar şi fiecare clasă a pregătit câte un moment muzical.

Elevilor li s-a propus să elaboreze proiecte dedicate compozitorilor moldoveni, ceea ce a contribuit la îmbogăţirea cunoştinţelor legate de datele biografice şi creaţia compozitorilor autohtoni.

Săptămâna a încununat cu o frumoasă prezentare a ansamblului ,,Vocile copiilor”, care a prezentat o suită de melodii folclorice, menite să ne amintească ca oglinda sufletului unei naţiuni e FOLCLORUL. Să-l adunăm deci, să-l ocrotim şi să-l transmitem urmaşilor ca pe o aleasă moştenire.

20161021_175418
20161021_180152
20161021_180621
20161021_181103
20161021_185005
1/5 
start stop bwd fwd

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI