Pe data de 27.10.2016, în satul Catranîc a fost realizată o altă activitate din cadrul proiectului „Implicarea bărbaților în creșterea și educația copiilor”, susținută de fundația Terre des Homes. Această activitate a purtat genericul „Catranicenii au talent” și a coincis cu o sărbătoare multașteptată de toți locuitorii acestui sat – „Hramul satului”. În cadrul acestei activități catranicenii, urcându-se pe scena casei de cultură din sat, și-au demonstrat talentul. Obiectivul principal al acestei activități a fost implicarea membrilor familiilor în organizarea activităților pe interes, activități, în organizarea cărora se implică ambii părinți, împreună cu copiii lor, în deosebi bărbații.

Tot în această zi a debutat ansamblul de dansuri populare din gimnaziu, „Lăstăraș”, membrii căruia s-au prezentat la această activitate ca adevărați artiști. La fel au încins atmosfera sărbătorii ansamblul de dansuri populare, „Speranța” din satul Glinjeni, care au încins atmosfera cu sârbele și horele moștenite din străbuni.

Ne-au onorat cu prezența la activitate oaspeții de onoare Președintele raionului Fălești, Doamna Bînzari Iraida și Buliga Valentina, deputat al Parlamentului RM

Oaspeți de onoare au fost și reprezentanții Fundației Terre des Homes în Moldova: cărora le mulțumim mult pentru susținerea acordată, pentru ideile inovatoare implementate în realizarea unei educații fără violență.

Botnaru
IMG_20161027_140611703
lastaras
Turea
1/4 
start stop bwd fwd

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI