Taberele de odihnă pentru copii ,, Romantica” , Călinești și ,,Olimp”, Pînzăreni, sunt adevărate colțișoare de rai pentru copiii din raion și din republică, oferind în continuare  condiții foarte bune de odihnă și întremare a sănătății  copiilor. 

 

      Recent, la  26 iulie 2018,  a luat sfârşit al patrulea tur  de odihnă,  în care, în ambele tabere,   s-au  odihnit 184 copii.

      Activităţi pe interese sportive şi artistice, jocuri distractive şi educative, excursii,  discuții, compeții – acestea și multe alte evenimente au făcut parte din programele zilnice de activitate a taberelor. Copiii s-au jucat,  au făcut sport, au confecționat obiecte de artă, au citit cărți de literatură artistică, au cântat și au  dansat , au învațat  lucruri utile pentru viață.  Despre modul sănătos de viaţă şi efectele negative ale substanţelor nocive asupra sănătății omului, au aflat din  discuțiile purtate,  la data de 20 iulie, cu reprezentanţii de la Centrul Prietenos Tinerilor din oraşul Făleşti.  S-au  întrecut la șah  în cadrul   Competiţiilor sportive organizate de Asociaţia de şah din Făleşti  la data de 21 iulie .

      Desigur ,  un așa tempou de viață și  asemenea ocupații nu pot să treacă fără urmă pentru copii,  cei care apreciază activitatea taberelor  ca foarte   reuşită.

      Foarte emoţionante  au fost clipele de despărţire a copiilor  de tabere -  clipe însoțite de  lacrimi în ochi, dar depășite  în  speranţa că  se vor mai  întâlni  şi la anul  în aceste localuri,   pentru  a savura din plin  plăcerea vacanței.Galerie foto.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI